Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί – 19 τα θύματα της φονικής θεομηνίας στη Δ.Αττική - OlaDeka

Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί – 19 τα θύματα της φονικής θεομηνίας στη Δ.Αττική

Τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώνονται καθώς τα πτώματα δύο ακόμηξ ανδρών εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στον κόλπο της Ελευσίνας με αποτέλεσμα να αυξηθεί περαιτέρω ο τραγικός απολογισμός από τη φονική πλημμύρα. Τα πτώματα ανασύρθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσομείο.

Νωρίτερα, νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας, το πρωί του Σαββάτου στη Μάνδρα Αττικής, .

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη δυτική Αττική στοίχισαν, πλέον, τη ζωή σε 19 άτομα.

Το πτώμα εντοπίστηκε από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης της πυροσβεστικής σε επιχείρηση στη Μάνδρα. «Κάνουμε ενέργειες για την ανάσυρση. Είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχει και διαρροή υγραερίου κοντά στο σημείο. Βρέθηκε μέσα σε επιχείρηση, κοντά σε μηχανήματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής Κ. Γιόβας.

Επίσης, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα τρία θύματα είναι ανάμεσα στους έξι που αγνοούνται.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Εντείνονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους εξαιτίας της φονικής κακοκαιρία που «χτύπησε» περιοχές της Δυτικής Αττικής, με τα σωστικά συνεργεία να συνεχίζουν την προσπάθειά τους για τον εντοπισμό των ανθρώπων τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από την Τετάρτη.

Την Πέμπτη, εντοπίστηκαν σώοι δύο άνθρωποι, ένας άνδρας 67 ετών, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς, ο οποίος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο δεύτερος αγνοούμενος που εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος.

Την ίδια μέρα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής εντόπισε ακόμη έναν αγνοούμενο στην περιοχή Γεφυράκι της Νέας Περάμου, όμως εκείνος βρέθηκε νεκρός, μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του.

Καταγράφονται οι ζημιές

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν την Παρασκευή 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 188 αυτοψίες συνολικά, εκ των οποίων 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε.

Συνολικά 80 αυτοψίες διενεργήθησαν στον δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια, και διαπιστώθηκε πως τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria