ΒΡΕΦΙΚΟΙ - ΠΑΡΟΤΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ 50.000 ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ - OlaDeka

ΒΡΕΦΙΚΟΙ – ΠΑΡΟΤΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ 50.000 ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ

Τι αποφάσισε ο Λάζαρος Ζήσης για να δώσει τουλάχιστον έναν μισθό στις 10 Δεκεμβρίου – Όλες οι δραματικές εξελίξεις που οφείλονται στην αναβολή του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 28 Νοεμβρίου

Εγκρίθηκε η πίστωση των 50.000 ευρώ στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» με απόφασή στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι (οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, έχοντας συμπληρώσει 5 μήνες απλήρωτοι) στους δύο βρεφικούς σταθμούς της Καστοριάς.

Το σημερινό έκτακτο συμβούλιο συνεδρίασε για την άμεση ανάγκη διορισμού δικηγόρου για υπόθεση του δήμου, και επειδή το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων κρίθηκε κρίσημο, συμπεριλήφθηκε και η πίστωση των χρημάτων ως θέμα, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμβούλων.

Παρόλα αυτά πρέπει να τονιστεί πως η πρόσφατη αναβολή του προηγούμενου δημ. συμβουλίου ήταν καθοριστική, με μη αναστρέψιμη χρονική επιβάρυνση αναφορικά με τον χρόνο καταβολής των μισθών στους υπαλλήλους των βρεφικών σταθμών.

Και αυτό γιατί η διαδικασία παίρνει καθυστέρηση με μορφή ντόμινο. Η σημερινή καθυστερημένη απόφαση πρέπει να αποσταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση, να εγκριθεί από εκεί, να επιστραφεί στον Δήμο Καστοριάς και στη συνέχεια να κοπεί το ένταλμα για την πίστωση που με τη σειρά του πρέπει να αποσταλεί στον επίτροπο προς έγκριση. Μετά από αυτή την διαδικασία, και αφού έχει κατατεθεί το ποσό του προγράμματος ΕΣΠΑ από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.  (το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει εμφανισθεί) θα μπορεί η ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ να καταβάλει τους μισθούς.

Αντιλαμβανόμενος ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Καστοριάς κ. Λάζαρος Ζήσης ότι μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει περίπτωση να καταβληθούν οι τρεις μισθοί στις 10 Δεκεμβρίου, άλλαξε σχέδιο και υποσχέθηκε να καταβάλει στους εργαζόμενους έναν μισθό στην προαναφερόμενη ημερομηνία. Αυτό το ποσό δεν θα προέρχεται ούτε από την πίστωση των 50,000 ευρώ του δήμου Καστοριάς, ούτε από το πρόγραμμα και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Ο ένας μισθός που θα καταβληθεί στους υπαλλήλους στις 10 του Δεκέμβρη, θα προέρχεται από έσοδα της «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» (σπηλιά του δράκου κτλ) και οι υπόλοιποι δύο μισθοί που είχαν συμφωνηθεί για την συγκεκριμένη ημερομηνία, θα δοθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που προαναφέραμε.

Και όλα αυτά επειδή κάποιοι ήθελαν να πιουν το καφεδάκι τους…

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria