Live η συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου Ο Προφήτης Ηλίας για το Fur Festival - OlaDeka

Live η συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου Ο Προφήτης Ηλίας για το Fur Festival

97 ΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ – 2 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ- UFI – ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΙΔΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

Live από το oladeka.com μεταδόθηκε η συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου Ο Προφήτης Ηλίας για το Fur Festival.

Γιάννης Κορεντσίδης (Πρόεδρος Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς):

«Σας καλέσαμε για μια τελευταία ενημέρωση πριν την έναρξη του 2ου Fur Shopping Festival το οποίο θα τολμήσω να πω ότι γίνεται θεσμός, και αυτό γίνεται με την στήριξη των γουνοποιών της περιοχής μας οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμα αυτής της διοίκησης και βέβαια έχουμε αυτά τα αποτελέσματα που θα σας ανακοινώσουμε σε λίγο.

Το 2ο Fur Shopping Festival (FSF) που ξεκινάει 3 Νοεμβρίου θα έχει 97 εκθέτες -είναι στην ουσία μια μεγάλη έκθεση- αντίστοιχα πέρσι είχαμε τον αριθμό των 47 εκθετών, αυτό μας γεμίζει και με αισιοδοξία, μας γεμίζει και με δύναμη και η εμπιστοσύνη αυτή που μας δείχνουν οι γουνοποιοί μας για να συνεχίσουμε τις δράσεις αυτές που θα φέρουν αποτέλεσμα στην περιοχή μας.

Έχουν καταλάβει σχεδόν όλοι, αν όχι όλοι οι περισσότεροι θα έλεγα τη φιλοσοφία και το σκεπτικό, το νόημα τέτοιων κινήσεων.

Είναι κάτι που επαναλαμβάνουμε συχνά ότι εκτός από την ενίσχυση των γουνοποποιητικών επιχειρήσεων, ενισχύεται ο τόπος μας και η περιοχή μας κάτι που έχουμε απόλυτα ανάγκη, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Ξεκινάει λοιπόν το 2ο FSF με την συμμετοχή 97 εκθετών και εμπορικούς επισκέπτες από αρκετές χώρες. Αυτό που έχει κανονίσει ο Σύνδεσμος με τις πτήσεις charter είναι από Ρωσία και από Ουκρανία, αυτές τις πτήσεις θα αναλύσει στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος, ένα γεγονός το οποίο το είχαμε ξεκινήσει από πέρσι, την πραγματοποίηση της πρώτης διεθνούς πτήσης charter και αυτό θα το συνεχίσουμε όσο έχουμε την εμπιστοσύνη από τους συναδέλφους γουνοποιούς.

Έχουμε λοιπόν μια κάλυψη 100% του χώρου και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα αλλά αυτά θα τα αφήσουμε για το τέλος του εκθεσιακού γεγονότος για να μιλήσουμε με πράξεις και να μείνουμε στην ουσία.

Σε ότι έχει να κάνει με την υποστήριξη που είχαμε για αυτή την δράση, θεωρώ ότι πρέπει να ευχαριστήσω στην εισαγωγή μου την ΔΕΘ η οποία είναι για ακόμη μία φορά συνδιοργανωτής, η διοίκηση της ΔΕΘ μας δέιχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη και βέβαια έχουμε αυτή η συνεργασία που έχουμε που τα αποτελέσματα είναι ορατά και σε ένα ακόμη γεγονός το οποίο θα σας αναλύσει στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΑΕ και έχει να κάνει με την πιστοποίηση που πήραμε ως Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, Διεθνής πλέον με σφραγίδα και υπογραφή.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη τον κ. Καρυπίδη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών τον κ. Κάτανα επίσης για την βοήθεια για την στήριξη και την εμπιστοσύνη, να σας πω ότι στις συζητήσεις που κάναμε σε δύο λεπτά ακριβώς, κατάλαβαν το τι θέλουμε να πετύχουμε και το τι είναι αυτό που θα κερδίσει, όχι μόνο η Καστοριά, όχι μόνο ο Σύνδεσμος Γουνοποιών αλλά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και το τι κεδρίζε από τέτοιες κινήσεις, από τέτοιες δράσεις.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Εταιρία Τουρισμού Δ.Μ. και τον πρόεδρο τον κ. Ζυμπίδη επίσης για τη βοήθεια όπως και το επιμελητήριο Καστοριάς για την στήριξη που μας έδειξε σε όλη αυτή την προσπάθεια, τα δημοπρατήρια που συνεχίζουν να είναι χορηγοί μας και τον μεγάλο μας χορηγό την American Legend – Blackglama και όλα τα υπόλοιπα επίσης για την οικονομική τους στήριξη.

Θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και happenings για τα οποία τις επόμενες μέρες και κατά τη διάρκεια του 2ου FSF θα τα δείτε»

Ιορδάνης Μιχαηλίδης (Πρόεδρος ΑΕ του κέντρου γούνας Δυτικής Μακεδονίας):

Μετά από όσα είπε ο Πρόεδρος, πραγματικά μετά από μια προσπάθεια που κάναμε που ήταν εξαιρετικά δύσκολη και έπρεπε να περάσει από κάποιες ιδαίτερες πιστοποιήσεις, πλέον ο εκθεσιακός μας χώρος έχει την πιστοποίηση του παγκόσμιου οργανισμού διοργανώσεων εκθέσεων

UFI, είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο και υπάρχουν σοβαρότατες απαιτήσεις για να μπορέσει να πιστοποιηθεί κάποιος συγκεκριμένος εκθεσιακός χώρος με την συγκεκριμένη πιστοποίηση, πλέον έχουμε αυτή την πιστοποίηση που μας βάζει στον χάρτη των παγκοσμίων των διεθνών εκθέσεων. Είναι κάτι που αποτελεί πραγματικά σημαντική εξέλιξη ακόμη και για τον κλάδο της γουνοποιίας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα δοκιμάζεται και είμαστε αποδέκτες των προβλημάτων και της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Ελληνικής γουνοποιίας για αυτό πραγματικά ότν έχουμε μια τέτοια έγκριση η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και 5 ή 6 εκθεσιακά στην Ελλάδα έχουν την συγκεκριμένη πιστοποίηση. Είναι κάτι το οποίο υπήρξε ένας αγώνας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε σαν Δ/Σ ώστε να καταφέρουμε και να εντάξουμε να πάρουμε την συγκεκριμένη πιστοποίηση το οποίο πλέον είναι γεγονός, κάτι που δίνει ακόμη περισσότερες δυνατότητες και γιαυτό έχουμε και την στήριξη διεθνών εκθέσεων και οργανισμών όπως είναι η ΔΕΘ.

Είναι κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό για τον κλάδο μας και το εκθεσιακό το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες δράσεις πέρα από την γουνοποιία.

 

Άκης Τσούκας (Αντιπρόεδρος ΣΓΚ):

Θα ήθελα να αναφέρω τις δύο πτήσεις που έρχουμε μέχρι στιγμής κλεισμένες και θα έρθουνε απ ευθείας από την Ρωσία στην Καστοριά, η μία είναι απ ευθείας Μόσχα – Καστοριά και η δεύτερη είναι Κίεβο – Καστοριά. Από τη Μόσχα θα έρθει ένα πολύ μεγάλο Air Bus A 319 με 144 θέσεις και από το Κίεβο είναι με την ASTRA airlines 94 θέσεων και παλεύουμε για ένα τρίτο πάλι από Μόσχα το οποίο ευλπιστούμε να γεμίσει. Τα δύο αεροπλάνα θα έρθουν την πρώτη μέρα του festival στις 3 του μηνός πολύ νωρίς το πρωί, ξημερώματα και θα αναχωρήσουν στις 6 του μηνός.

Παλεύουμε και κάτι ακόμα βέβαια αλλά θα δούμε πως θα μας «βγει» και μετά θα ανακοινώσουμε αν θα έρθει ή όχι, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και γι αυτό.

Παράλληλα με το festival θα έχουμε και διάφορα events τα οποία θα γίνουν εδώ μέσα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι μια γιορτή για τη γούνα, για την πόλη, θα έχει έναν εορταστικό χαρακτήρα και ελπίζουμε να δώσουμε μια ώθηση πρωτίστως στους γουναράδες αλλά και σε όλη την Καστοριά.

 

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι το 2ο festival θα έχει καλύτερη ανταπόκριση από το πρώτο;

Κορεντσίδης: Πάνω απ όλα είμαστε αισιόδοξο. Πρέπει να έχουμε κατά νου τις συνθήκες αυτές που επικρατούν τη συγκεκριμένη στιγμή στη γουνοποία σε ολόκληρο τον κόσμο.Αυτό είναι το βασικό το οποίο έχουμε στο μυαλό μας όλοι μας, να μην τρέφουμε αυταπάτες, να είμαστε προσγειωμένοι και βέβαια με τις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάνει η διοίκηση του ΣΓΚ Προφήτης Ηλίας σε ότι έχειε να κάνει με το οργανωτικό πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα άριστα.

Από κει και πέρα σε ότι έχει να κάνει με την ουσία που είναι οι εμπορικές πράξεις που γίνονται, ευελπιστούμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και την ανάλογη ζήτηση που υπάρχει από εμπορικούς επισκέπτες του εξωτερικού, ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο FSF. Αυτό επαναλαμβάνω ευελπιστούμε αλλά πάντα προσγειωμένοι και με χαμηλούς τους τόνους.

Ερώτηση: Στηρίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και με ποιον τρόπο αυτή την προσπάθεια σας;

Κορεντσίδης: Στη νεισαγωγή μου ευχαρίστησα του φορείς και τους οργανισμούς οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια και με αποδείξεις, από κει και πέρα δεν έχουμε κάτι διαφορετικό.

Ερώτηση: Σε συνέντευξη του σε τοπικό μέσο ο κ. Κοσμίδης είχε πει, λίγο-πολύ ότι αυτά που υλοποιείτε είναι ουσιατικά ιδέες του ΣΕΓ. Θα θέλατε να το σχολιάσετε αυτό;

Κορεντσίδης:Νομίζω ότι είναι καλό το ότι υλοποιούμε, εμείς ως μέλη του ΣΓΚ δεν μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά υλοποιούμε δράσεις και υλοποιούμε συνήθως, κυρίως, τις δράσεις τις δικές μας. Δεν νομίζω να ήταν κανενός ιδέα αυτό το πράγμα, χωρίς να θέλω να μειώσω κάτι άλλο. Αν θυμάμαι καλά οι προτάσεις που είχαν γίνει πολύ παλαιότερα ήταν για μια έκθεση στην Αθήνα και κάποια σαλόνια ή Fashion Week εδώ στην Καστοριά.

Εμείς αυτό που θέλουμε να δώσουμε είναι η βάση για όλα τα εκθεσιακά γεγονότα να είναι η Καστοριά, διαθέτουμε ένα πολύ καλά εκθεσιακό κέντρο στο οποίο θέλουμε να κάνουμε όλες μας τις δράσεις. Η συγκεκριμέν λοιπόν δράση που κάνουμε το οποίο είναι το φεστιβάλ αγορών γούνας, δεν έχει καμιά σχέση ούτε με σαλόνι, ούτε με fashion Week. Είναι ακριβώς όπως το είπαμε: Ένα φεστιβάλ αγορών γούνας. Το οποίο χρονικά είναι σε ένα σημείο που βρίσκεται στο ξεκίνημα των αγορών της Χειμερινής σεζόν, για αυτό το ονομάσαμε φεστιβάλ, θέλουμε να γιορτάσουμε την έναρξη της Χειμερινής σεζόν και βέβαια ο κάθε εμπορικός επισκέπτης μπορεί εύκολα να βρει χιλιάδες έτοιμα εμπορεύματα συγκεντρωτικά σε έναν συγκεκριμένο ενιαίο  χώρο, να τα βρει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ξεκινά η Χειμερινή σεζόν. Άλλο δηλαδή το σαλόνι, άλλο το FW άλλο η Διεθνής Έκθεση Γούνας και άλλο το Φεστιβάλ Αγορών Γούνας.

Άρα εμείς υλοποιούμε την ιδέα που φέραμε εμείς ως Δ/Σ , αλλά θα σταθώ στο ότι εμείς υλοποιούμε τις ιδέες μας, πραγματοποιήσαμε και μία πτήση τσάρτερ που μπορεί παλαιότερα κάποιος να την είχε πει. Να την είχε πει αλλά να μην έγινε ποτέ. Το ότι πραγματοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε το αεροδ΄ρομιο Καστοριάς για πτήσεις charter διεθνείς, νομίζω ότι είναι η ουσία. Πρέπει να μπούμε στη νουσία του πράγματος και σ αυτό που κάνουμε. Και αν θέλετε και κάτι έτσι χιουμοριστικά, πιστέυω ότι ο κ. Κοσμίδης σε επόμενη δήλωση του, πιθανόν να το ανασκευάσει κιόλας όλο αυτό και να πει ότι δενε εννούσα αυτό ακριβώς, εννούσα κάτι άλλο.

Ερώτηση: Θα επηρεάσει την στάση σας όλο αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΓ;

Κορεντσίδης: Είναι ένα άλλο θέμα τώρα αυτό, οι εκλογές της Ομοσπονδίας, είναι ένα σοβαρό ζήτημα γιατί και εκεί προσεκτικά θα έλεγα και πάντα μέσα σε εισαγωγικά θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες εντστάσεις για τον τρόπο τον οποίον βγαίνουν οι εκλέκτορες. Δηλαδή οι εκλέκτορες βγαίνουν σύμφωνα με τον αριθμό που ψηφίζουν τα πρωτοβάθμια. Άλλο καταστατικό υπάρχει στον ΣΓΚ άλλο στον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ) άλλο στον σύνδεσμο γουν. του Άργους, άλλο καταστατικό στον Σύνδεσμο Γουνοποιών της Σιάτιστας. Χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση για μομφή, το αποτέλεσμα στην ουσία σε ότι έχειε να κάνει με τις εκλογές της ΕΟΓ για εκλογή μελών του Δ/Σ, είναι προκαθορισμένο. Νομίζω ότι αφού τελειώσει το Fur Shopping Festival θα μπούμε σε ανάλυση και για αυτό το θέμα.

Ερώτηση:Εκθέτες είναι μόνο Έλληνες ή κι από άλλες χώρες;

Κορεντσίδης: Έχουμε και από άλλες χώρες, έχουμε από 3-4 διαφορετικές χώρες επίσης και αυτό γίνεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του festival πέρσι είχαμε μόνο Ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις. ΝΑ συμπληρώσω κάτι επίσης απ τη νεισαγωγή μου ότι, αναφέρθηκα σε 97 εκθέτες που συμμετέχουν, από τους 97 οι 85 είναι καθαρά γουνοποιητικές δεν έχουμε μέσα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πρώτες ύλες και σε υλικά ή παρεμφερή υλικά που σχετίζονται με τον κλάδο. Έχουμε από Ρωσία, Ουκρανία και Γερμανία.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του οίκου Gucci:

Κορεντσίδης: Όλα οφείλονται στις διεθνείς τάσεις της μόδας, νομίζω ότι οι περισσότεροι διεθνείς οίκοι μόδας στον κόσμο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν την αληθινή γούνα η οποία είναι και οικολογική γούνα, η αληθινή που φοράμε εμείς εδώ, από κει και πέρα οποιοσδήποτε άλλος οίκος θέλει να χρησιμοπιήσει οποιδήποτε άλλο υλικό, συνθετικό ή οτιδήποτε άλλο, δεν μπορούμε να κάνουμε την οποιαδήποτε παρέμβαση. Θα σταθώ στο γεγονός στο τι θέλει να περάσει ο κάθε σχεδιαστής ως μόδα αλλά πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα χει καμία σχέση με αυτό που δίνει η αληθινή, η πραγματική γούνα.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΓΚ σε ερώτηση για τις εκλογές του επιμελητηρίου Καστοριάς είπε: «Όχι εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος, όμως στηρίζω απόλυτα τον νυν πρόεδρο ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία και πιστεύω ότι θα έχουμε και πάλι την καλή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των δύο φορέων»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria