Χωρίς γούνα πλέον τα Gucci - O ιταλικός οίκος πήρε την μεγάλη απόφαση για τα ζώα - OlaDeka

Χωρίς γούνα πλέον τα Gucci – O ιταλικός οίκος πήρε την μεγάλη απόφαση για τα ζώα

Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει αληθινή γούνα σε καμία από τις συλλογές του

Η ανακοίνωση έγινε χθες από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Marco Bizzarri και η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί με από τη συλλογή για την άνοιξη του 2018 την οποία έχει σχεδιάσει ο Alessandro Michele.

«Ο Gucci δεν θα χρησιμοποιεί και δεν θα προωθεί τη γούνα ζώων. Ως δέσμευση και χάρη σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την LAV και την Humane Society, ο Gucci υιοθετεί τη φιλοσοφία χωρίς γούνα η οποία και επικεντρώνεται στην σκληρότητα που υφίστανται τα γουνοφόρα ζώα, τόσο στην άγρια παγίδευσή τους όσο και στη βιομηχανία γουνοποιίας», αναφέρει ο οίκος.

Τα ρούχα με γούνα στον ιστότοπο της Gucci θα δημοπρατηθούν με τα έσοδα να ενισχύουν τις οργανώσεις LAV και την Humane Society.

«Πιστεύετε ότι το να χρησιμοποιείς γούνα σήμερα είναι ακόμα σύγχρονη;», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οίκου.« Δεν νομίζω ότι είναι ακόμα σύγχρονο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να μην το κάνουμε αυτό. Είναι λίγο ξεπερασμένο. Η δημιουργικότητα μπορεί να στραφεί σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις έναντι της χρήσης γούνας»

Η απόφαση του Gucci για την αφαίρεση γούνας από τις συλλογές του είναι μέρος του νέου 10ετούς σχεδίου βιωσιμότητας «Culture of Purpose» της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τη δέσμευση να συνεισφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ ως ιδρυτικός συνεργάτης της Πρωτοβουλίας Ενδυνάμωσης Κοριτσιών της UNICEF.

«Η απόφαση της Gucci είναι μια στιγμή που αλλάζει το παιχνίδι στη βιομηχανία της μόδας», σημείωσε ο PJ Smith, ανώτερος διευθυντής της πολιτικής μόδας για την Humane Society.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria