ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΚΑΡΥΠΙΔΗ - OlaDeka

ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ Α΄ ΤΑΞΗΣ (ΑΠΟ Γ΄ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ Α΄ ΤΑΞΗΣ (ΑΠΟ Γ΄ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Κοινή άσκηση των δυνάμεων Πολιτικής προστασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα στις εγκαταστάσεις της πρώην Λιπασματοβιομηχανίας της ΑΕΒΑΛ, εγκαινιάζοντας την λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής προστασίας . Τα παραπάνω ανέφερε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Καπέλλιος, λίγο πριν την σύσκεψη που συνήλθε σήμερα στην Πυροσβεστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας, με θέμα την οργάνωση της συναντήσεων των Αρχηγών των Πυροσβεστικών Σωμάτων των προαναφερόμενων Βαλκανικών χωρών.

Ο κ. Καπέλλιος, ο οποίος παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό, αναφέρθηκε ακόμη στη Λειτουργία Σχολής Αρχιπυροσβεστών καθώς και στην έλευση κλιμακίου από άνδρες της ΕΜΑΚ με στόχο την εκπαίδευση των δοκίμων Πυροσβεστών, ενώ, στη συνέχεια , μέσω του θεσμικού πλαισίου, θα συσταθεί μόνιμη ομάδα ΕΜΑΚ στην πόλη. Σημείωσε ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού, ενώ, κατά την επίσκεψη του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, όπου και άκουσε τα προβλήματα, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα παραλάβει η υπηρεσία ένα καλαθοφόρο όχημα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης τόνισε ότι με τις προσπάθειες όλων το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής προστασίας στην ΑΕΒΑΛ, όπου θα γίνουν παρεμβάσεις με προσομοιωτές θα καταστεί διεθνές και σε συνεργασία με το αντίστοιχο κέντρο της Μασσαλίας στην Γαλλία θα είναι το καλλίτερο της Ευρώπης, αναβαθμίζοντας την γεωπολιτική αξία της περιοχής ενώ, παράλληλα θα αποκατασταθεί το κλίμα δικαίου.

Τέλος ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, χαρακτήρισε το Εθνικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας και την Σχολή Πυροσβεστών το μεγαλύτερο μετά την Πέμπτη Μονάδα, έργο, προσθέτοντας, ότι θα πρέπει να συνεχισθούν οι εργασίες γιατί το Κέντρο το έχει ανάγκη η Πτολεμαΐδα μα περισσότερο η χώρα.

 

Μαίρη Κεσκιλίδου

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Δείτε τι δήλωσε για τον Θόδωρο Καρυπίδη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Καπέλλιος:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria