Σωματείο Εργατοτεχνιτών Καστοριάς: «Ψάχνουμε τα δεδουλευμένα 3 ετών» - OlaDeka

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Καστοριάς: «Ψάχνουμε τα δεδουλευμένα 3 ετών»

Σκληρή ανακοίνωση, με αιχμές εναντίον της Δικαιοσύνης αλλά και της διοίκησης της ΕΔΗΚΑ, εξέδωσε το  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, με κεντρικό θέμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων για τα οποία, μάλιστα, όπως υποστηρίζει, έχει τελεσιδικήσει και η Δικαιοσύνη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 
Τα τελευταία χρόνια ζουμε τις σκληρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροληστεία. Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τα συλλογικά εργατικά δικαιώματα,όπως είναι το δικαίωμα της απεργίας ή το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας όταν ασκείται ομαδικά κιέρχονται να προστεθούν με το 4ο Μνημόνιο νομοσχέδια που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των αγώνων των εργαζομένων.Μετά την εκμηδένιση των εργατικών δικαιωμάτων, τι μας περιμένει; «Αέρας στα πανιά» της εργοδοτικής επίθεσης. 
Ένα εργαλείο στα όπλα του συστήματος για να πετύχει τα σχέδιά του είναι, δυστυχώς, η Δικαιοσύνη. Και όταν λέμε Δικαιοσύνη, αναφερόμαστε κυρίως στα Ανώτατα Δικαστήρια. Και όλα αυτά τη στιγμή που ήδη το να προχωρήσει κανονικά μια απεργία, χωρίς δικαστικά εμπόδια, φαντάζει πιο δύσκολο από… το να πιάσεις το Τζόκερ.
Η κυρίαρχη νομολογία στο θέμα της επίσχεσης εργασίας τη θεωρεί καταχρηστική όταν στρέφεται εναντίον αξιόπιστου και φερέγγυου εργοδότη ή όταν προκαλεί δυσανάλογη ζημία στον εργοδότη, όπως συμβαίνει άλλωστε και με το απεργιακό δικαίωμα.

Τα νομοθετήματα αυτά εκμεταλλεύονται και οι μέτοχοι της ΕΔΗΚΑ Α.Ε. αρνούμενοι να εφαρμόσουν την απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο σε επίσχεσης εργασίας, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων 3 ετών. Σε καθεστώς μη καταβολής δεδουλευμένων βρίσκονται και πολλοί γουνεργάτες. Και δε μιλάμε βέβαια για τα εξαντλητικά ωράρια, τη μη αναγνώριση υπερωριών και την ανασφάλιστη εργασία. Και όλα αυτά τη στιγμή που παραβλέπεται παντελώς ότι ο μισθός δεν αποτελεί απλά μία ανταλλακτική αξία, αλλά υποβαθμίζεται ο βιοποριστικός του ρόλος. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων και απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και των επιδομάτων σε όλους τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες
Το Σωματείο βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στα προβλήματά τους. Είναι ανάγκη να δυναμώσουμε το σωματείο μας, να μπορέσουμε οργανωμένα να απαιτήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Τα πάντα αλλάζουν αρκεί να ανασυγκροτηθεί το εργατικό κίνημα και με τη μεγάλη δύναμη που διαθέτουμε να αγωνιστούμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι για τις ανάγκες των εργοδοτών .
Οργανωμένα να παλέψουμε για την ανάκτηση όλων των απωλειών μας»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria