Στις 17 Οκτωβρίου ο Τσίπρας θα δει τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον – Το επιβεβαίωσε ο Λ. Οίκος - OlaDeka

Στις 17 Οκτωβρίου ο Τσίπρας θα δει τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον – Το επιβεβαίωσε ο Λ. Οίκος

Επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 17 Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις 17 και 19 του μήνα στο Λευκό Οίκο απάντησε πως «πιστεύω πως οι ημερομηνίες είναι σωστές».

Εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς.

Επίσης η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ αποδέχθηκε το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα συναντηθεί μαζί του στην Ουάσιγκτον.

Αν και ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, πηγή είπε στο Πρώτο Θέμα ότι προτάθηκαν δύο ημερομηνίες.

Στις 16 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την άφιξη του κ. Τσίπρα από το Σικάγο. Και στις 17 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, πριν ο τελευταίος περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου για επίσκεψη εργασίας μετά από πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά η συνάντηση είχε καθοριστεί για το βράδυ της 16ης.

Ο κ. Τσίπρας -μεταξύ άλλων- προτίθεται να εκφράσει τα παράπονα του για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών του ΔΝΤ εναντίον της προσπάθειας της κυβέρνησης να εξέλθει της κρίσης, και επίσης, να επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria