Προκλητικός Τσαβούσογλου: Δώστε μας πίσω τους γκιουλενιστές που έχετε στην Ελλάδα – Τον έβαλε στη θέση του ο Κοτζιάς - OlaDeka

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Δώστε μας πίσω τους γκιουλενιστές που έχετε στην Ελλάδα – Τον έβαλε στη θέση του ο Κοτζιάς

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε με δήλωση του απέναντι στον Νίκο Κοτζιά, μέσω της οποίας ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε από την Ελλάδα να παραδώσει όλους τους Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και τους οποίους το τουρκικό καθεστώς αποκαλεί -είναι δεν είναι- «γκιουλενιστές».

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές» που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νίκο Κοτζιά.

Η προκλητική δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έγινε παρουσία του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος απάντησε από την πλευρά του ότι «οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται από την δικαστική εξουσία, η οποία αποφασίζει ελεύθερα, ανεξάρτητα αν οι αποφάσεις της δεν αρέσουν σε ορισμένους».

Ο Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν θέλουμε η γείτονάς μας Ελλάδα, με την οποία βελτιώνουμε τους δεσμούς μας, να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές.

»Πιστεύουμε ότι οι αιτήσεις ασύλου θα εξεταστούν διεξοδικά και αυτοί οι προδότες δεν θα λάβουν έγκριση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπαθώντας βέβαια να πατρονάρει την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε στις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι αποφάσεις για το άσυλο λαμβάνονται από την ελληνική δικαιοσύνη και πρέπει να γίνονται σεβαστές, ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria