Ο Καστοριανός Γιάννης Πρώιος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς 2018 - OlaDeka

Ο Καστοριανός Γιάννης Πρώιος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς 2018

Μετράμε αντίστροφα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 που διεξάγονται 9-25 Φεβρουαρίου στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας και η ελληνική αποστολή αριθμεί μέχρι στιγμής τρία μέλη.

του Σούλη Μέζου

Έχουν απομείνει 129 μέρες για την τελετή έναρξης των Αγώνων που βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του 2018, μαζί με το παγκόσμιο κύπελλο του ποδόσφαίρου.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει παράδοση στα χειμερινά αθλήματα, όμως το 2014 στο Σότσι εκπροσωπήθηκε επάξια από επταμελή αποστολή που από κάθε άποψη ήταν η κορυφαία για τα ελληνικά χρώματα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η ελληνική αποστολή από ότι φαίνεται θα είναι αρκετά αλλαγμένη αλλά και πάλι αναμένεται να αποτελείται από επτά αθλητές και αθλήτριες. Από την ομάδα του 2014, το εισιτήριο και για το 2018 έχει εξασφαλίσει ο Απόστολος Αγγελής στα βόρεια αγωνίσματα του σκι.

Για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα αγωνιστεί ο Καστοριανός Γιάννης Πρώιος ο οποίος πήρε την πρόκριση στα αλπικά πριν από ένα μήνα, ενώ την παράδοση της οικογένειας Τσακίρη, θα συνεχίσει το νέοτερο μέλος, η Μαρία στο δίαθλο. Θυμίζουμε ότι τόσο ο πατέρας της Σάκης όσο και η αδελφή της Παναγιώτα όχι μόνο έχουν γράψει συμμετοχές, αλλά έχουν υπάρξει και σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής.

Αυτοί οι τρεις χιονοδρόμοι είναι μέχρι στιγμής οι σίγουροι για την Πιονγκτσανγκ, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν προσθήκες. Η πολύπειρη Σοφία Ράλλη στα αλπικά και ο Αλέξανδρος Τσιώκος στη χιονοσανίδα είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν και αυτοί μέλη της ελληνικής αποστολής.

Από την ομάδα του 2014, δε συνεχίζουν ο Αλέξανδρος Κεφαλάς (σκέλετον) και ο Κωνσταντίνος Συκαράς (σλάλομ), ενώ άγνωστο είναι αν θα κυνηγήσουν την πρόκριση ο Μασιλιμιλιάνο Βαλκαρέτζι (σλάλομ) και ο Νίκος Πολυχρονίδης (άλμα). Η Παναγιώτα Τσακίρη έχει αποσυρθεί από το αγωνιστικό κομμάτι των χιονοδρομιών.

Η ελληνική αποστολή για την Πιονγκτσανγκ θα ανακοινωθεί στις 26 Ιανουαρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria