Οι νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την απαγωγή Λεμπιδάκη – Τόσκας: Να γίνει μάθημα για όποιους ασχολούνται με τη δημόσια ασφάλεια - OlaDeka

Οι νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την απαγωγή Λεμπιδάκη – Τόσκας: Να γίνει μάθημα για όποιους ασχολούνται με τη δημόσια ασφάλεια

Oi λεπτομέρειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης Λεμπιδάκη, μεταξύ των οποίων και κάποια νέα στοιχεία, παρουσιάστηκαν κατά την επίσημη ενημέρωση σε συνέντευξη τύπου στην οποία εκτός από τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο κ. Τόσκας ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η υπόθεση Λεμπιδάκη είναι μάθημα για όποιον ασχολείται με τη δημόσια ασφάλεια» προσθέτοντας: «Αυτή την αστυνομία θέλουμε, μία αστυνομία κοντά στον πολίτη».

«Ήταν μια τέλεια επιχείρηση»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και σε όσους συνέβαλαν στην εξιχνίαση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

«Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπου κι αν βρίσκονται. Είμαστε όλοι υπερήφανοι, όλος ο ελληνικός λαός, όλη η κοινωνία. Η ΕΛΑΣ απέδειξε ότι διαθέτει ικανά στελέχη. Αυτή την αστυνομία θέλουμε, μία αστυνομία κοντά στον πολίτη» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας και έκανε έκανε λόγο για μια «τέλεια επιχείρηση για όσους ασχολούνται με θέματα ασφάλειας».

Την χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη επιτυχία στα χρονικά, επισημαίνοντας: «Είμαστε περήφανοι και η ελληνική αστυνομία έδειξε ότι έχει ικανά στελέχη. Αυτή την αστυνομία θέλουμε».

Είναι χαρακτηριστική η επικοινωνία που είχε με πρέσβη ξένης χώρας, όπως είπε, και ο οποίος χαρακτήρισε την επιχείρηση ως μάθημα για την αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων.

Είπε ακόμα ότι τα αποτελέσματα στην καθημερινή μάχη με το έγκλημα δεν έρχονται τυχαία.

«Τον κύριο λόγο τον έπαιξαν οι υπηρεσίες της Κρήτης. Οι αστυνομικοί έδειξαν και τις ικανότητες και το υπόβαθρό τους», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας αποτελεί και μια προειδοποίηση σε όσους έχουν στο μυαλό τους να πράξουν κάτι αντίστοιχο.

Η ενημέρωση για την επιχείρηση απελευθέρωσης Λεμπιδάκη

Όλοι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον επισκέπτονταν και μιλούσαν ψιθυριστά ώστε να μην έχει ο επιχειρηματίας καμία δυνατότητα αναγνώρισής τους, ενώ ήταν πάντα δεμένος με αλυσίδα είτε από το χέρι είτε από το πόδι του, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη τύπου.

Την ώρα που τον απήγαγαν, οι απαγωγείς έφεραν βαρύ οπλισμό, ενώ κατά την διάρκεια των έξι μηνών που ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρισκόταν υπό κράτηση, στην ομάδα των δραστών εντάχθηκαν νέα μέλη. Συνολικά, άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, που σε όλα ο χώρος ήταν περιορισμένος και τα παράθυρα ήταν πάντα καλυμμένα.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31 επικοινωνίες, οι περισσότερες μέσω γραπτών μηνυμάτων, πέντε χειρόγραφες επιστολές και κάποιες δακτυλογραφημένες και τρία βίντεο του Λεμπιδάκη. Πριν και μετά από κάθε επικοινωνία, ένα μέλος της ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά επισκεπτόταν τον απαχθέντα και συζητούσε μαζί του τις δυνατότητες εύρεσης χρημάτων από την οικογένεια, και του υπαγόρευε τις επιστολές, τις οποίες υπέγραφε με «βιολογικό του υλικό», όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ενώ κατά την συγκλονιστική του κατάθεση, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε πως υπέγραφε με το αίμα του.

Λαγουδάκης: Το ιστορικό της απαγωγής Λεμπιδάκη

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κ. Λαγουδάκης αναφέρθηκε στο ιστορικό της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Θύμισε ότι η αρχική απαίτηση των απαγωγέων ήταν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Άμεσα, όπως ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Πρώτη προτεραιότητα των αστυνομικών, είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ήταν η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες είχαν συγκροτήσει την αρχική ομάδα στις αρχές Μαρτίου, στη συνέχεια ωστόσο προστέθηκαν νέα μέλη και υπήρξε ανακατανομή ρόλων.

Είπε ακόμα ότι: «Μετά από παρακολούθηση μελών της ομάδας εντοπίσαμε τις διασυνδέσεις τους και τη θέση που τον κρατούσαν».

Κατά τη διάρκεια της ομηρείας, ειδικός ψυχολόγος είχε μεταβεί στην Κρήτη, όπως είπε ο κ. Λαγουδάκης. Μιλούσαν ψιθυριστά για να μην τους αναγνωρίσει. Τον είχαν δεμένο με αλυσίδα είτε στο χέρι είτε στο πόδι.

Ο κ. Λαγουδάκης επιβεβαίωσε ότι ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε το αίμα του για να “υπογράφει” τις επιστολές του.

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: Μια άψογη επιχείρηση

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επαίνεσε τους αστυνομικούς που συνέβαλαν στην εξιχνίαση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο Κώστας Τσουβάλας επισήμανε ότι η Αστυνομία απέδειξε την αποτελεσματικότητά της. Για 186 ημέρες οι αστυνομικοί οργάνωσαν εκτέλεσαν και ολοκλήρωσαν μια άψογη επιχείρηση, ανέφερε ο κ. Τσουβάλας, εκφράζοντας δημόσια την ικανοποίησή του.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ευχαρίστησε και την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη για την ψυχραιμία την υπευθυνότητα και την υπομονή που επέδειξαν.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria