Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνοιξαν τον δρόμο για την εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ (pdf) - OlaDeka

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνοιξαν τον δρόμο για την εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ (pdf)

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου άνοιξαν… το δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ. Η Ελλάδα ξεπέρασε κατά 300 εκ. το στόχο για τη μείωση των οφειλών, με τους θεσμούς να κάνουν θετική εισήγηση στο EuroWorking Group, που συνεδριάζει την Πέμπτη, προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης.

Σε σημείωμα που έχει διανεμηθεί στα μέλη του EWG και έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, αναφέρεται ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εξόφληση των καθαρών καθυστερούμενων οφειλών στο τέλος Σεπτεμβρίου ικανοποιεί το στόχο που έχει τεθεί στο πρόγραμμα του ESM.

Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την δεύτερη αξιολόγηση συνδεόταν άμεσα από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου η ελληνική πλευρά ξεπέρασε τον στόχο, αποπληρώνοντας 1,524 δισ. ευρώ.

«Οι θεσμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική. Οι θεσμοί προτρέπουν τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις εργασίες τους για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018» αναφέρεται στο σημείωμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria