Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε κανένα νέο μέτρο για την Ελλάδα – Ήρθε η ώρα για ελάφρυνση χρέους - OlaDeka

Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε κανένα νέο μέτρο για την Ελλάδα – Ήρθε η ώρα για ελάφρυνση χρέους

Την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι δεν ζητά πρόσθετα μέτρα, αλλά εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί. Την ίδια στιγμή, κάλεσε τους ευρωπαίους να προχωρήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

 Ειδικότερα, σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Λένας Αργύρη, η κ. Λαγκάρντ απάντησε: «Δεν ζητάμε νέα μέτρα κανένα νέο μέτρο, θέλουμε συμμόρφωση με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, και θα προσέχουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις».

Πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε Ευρώπη και Ελλάδα στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και για να δούμε ποια μέτρα μπορεί να είναι αναγκαία στη διαδικασία».

«Tεράστιες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό»

«Αναγνωρίζω την πολύ δουλειά που έγινε και τις τεράστιες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό και είναι εντυπωσιακό. Έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα που υπόκειται στην απαίτηση για ελάφρυνση χρέους όπως λέμε πάντα» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Γίγαντας ο Σόιμπλε»

Η κ. Λαγκάρντ τοποθετήκε και για το μεγάλο θέμα της… εξόδου του κ. Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Λυπάμαι που φεύγει ο Β. Σόιμπλε», απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Ήταν ένας βράχος, ήταν ένας γίγαντας, ήταν απίστευτα σταθερός» ανέφερε η κυρία Λαγκάρντ, αναγνωρίζοντας ότι μεταξύ τους υπήρχαν και διαφωνίες.

Αυτοί που το κριτικάρουν πρέπει να ξέρουν ότι τις κρίσιμες στιγμές κράτησε την ομάδα εστιασμένη. Δεν συμφωνούμε σε όλα αλλά μια ένωση που προσπαθεί να γίνει πολιτική ένωση χρειάζεται αυτή τη δύναμη και την αποφασιστικότητα.

Αναφορικά με το Brexit εξέφρασε την ελπίδα να γίνει ομαλά ώστε να μειωθούν οι ανησυχίες των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων. Η καθαρότητα στο χρόνο θα βοηθήσει να μειωθεί η αβεβαιότητα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria