Καστοριανή νομικός: «Αν δε βρεθεί μια λύση σύντομα (για τα αδέσποτα) θα χαθούν και τα τελευταία φιλοζωικά αισθήματα του κόσμου» - OlaDeka

Καστοριανή νομικός: «Αν δε βρεθεί μια λύση σύντομα (για τα αδέσποτα) θα χαθούν και τα τελευταία φιλοζωικά αισθήματα του κόσμου»

«Δε μιλώ τόσο καιρό αλλά σήμερα θα μιλήσω εξ αφορμής του τραγικού περιστατικού της άνευ πρόκλησης από πλευράς θύματος επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε τετράχρονο παιδάκι που τραυματίστηκε άσχημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται αδέσποτα σε συμπολίτες μας αλλά ένα παιδί είναι πάντα ένα παιδί και δεν μπορούμε να ανεχτούμε παρόμοια περιστατικά άλλο.

Ηδη η κατάσταση είναι αφόρητη και δεν τολμούμε να κυκλοφορήσουμε αργά στην πόλη μας γιατί είναι η ώρα των σκύλων, τρέχουν σαν τρελά πάνω κάτω στους δρόμους καυγαδίζουν και δαγκώνονται μεταξύ τους. Ως κόρη κτηνίατρου και ιδιοκτήτρια σκύλου παλιά είχα την τύχη να μεγαλώσω κοντά σε έναν άριστο επιστήμονα που έδινε τον καλύτερο εαυτό του για τη σωτηρία των ζώων όταν όλοι οι άλλοι γιατροί σήκωναν τα χέρια και έλεγαν κάντε ευθανασία. Ηταν όμως και άνθρωπος με ευθυκρισία και λογική και πάντα έβαζε σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και τη δημόσια υγεία γιατί γνώριζε ακριβώς τις αρρώστιες που φέρουν τα ζώα και τις επιπτώσεις τους στον άνθρωπο.

Γνώριζε επίσης ότι το ζώο είναι απρόβλεπτο και δεν ξέρεις πότε θα γίνει επιθετικό!!!Ο ίδιος κινδύνευσε πολλές φορές από επιθέσεις ζώων κατά την επιτέλεση του καθήκοντος του ως κτηνίατρος του Δημοσίου και η υγεία του από εμβολιασμούς (‘επαθε ο ίδιος μελιταίο πυρετό)Επιφορτισμένος με ελέγχους υγειονομικούς, κρεάτων, σφαγείων κλπ έμαθε να τηρεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αγάπη προς τα ζώα και τη Δημόσια υγεία και αυτό μου έμαθε από μικρή.

Κοντολογίς ας σταματησουν να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο…οι φιλοζωικές οργανώσεις στους Δημάρχους και τούμπαλιν…ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι, γιατί αν δε βρεθεί μια λύση σύντομα θα χαθούν και τα τελευταία φιλοζωικά αισθήματα του κόσμου και δε νομίζω πως αυτή είναι η πρόθεση των φιλόζωων αλλά με την τακτική τους αυτή θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα με αυτά που προσδοκούνε.

Την καλημέρα μου!!!(Να συμπληρωσω ότι ό ιδιος ο πατέρας μου έκανε ευθανασία στο σκύλο μου που υπεραγαπούσα όταν έκρινε ότι αυτό ήταν το σωστό…Όταν παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα υγείας και η συμπεριφορά του έγινε επικινδυνη!!)»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria