Η κρίση στη ΝΔ και οι αιτίες της - «Αποκεφαλισμοί», αλλαγές προσώπων αλλά εν τέλει ... it's the policy stupid! - OlaDeka

Η κρίση στη ΝΔ και οι αιτίες της – «Αποκεφαλισμοί», αλλαγές προσώπων αλλά εν τέλει … it’s the policy stupid!

Μεγάλες αλαγές στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησαν να υλοποιούνται σήμερα καθώς γενική είναι η αντίληψη ότι “δεν τραβάει” το κόμμα σε σχέση με την κυβερνητική φθορά και κάθε άλλο παρά έτοιμο είναι να πραγματοποιήσει την “τελική έφοδο” προς την εξουσία.

Η πρόεδρος του κόμματος Κ.Μητοστάκης, τοποθέτησε την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, (η οποία θα παραμείνει και ευρωβουλευτής του κόμματος της Πειραιώς) στην θέση του Βασίλη Κικίλια ως εκπροσώπου του κόμματος.

Ο Β.Κικίλιας “πλήρωσε” τις φωτογραφίες του και τις βόλτες “χεράκι-χεράκι” με την Τζένη Μπαλατσινού στην Πάρο, που έδωσαν στο κόμμα μια τελείως αντίθετη εικόνα life style από αυτή που θέλει να δώσει ο Κ.Μητσοτάκης.

Η έκπληξη είναι ωστόσο ότι τον μετακινεί στον τομέα Αμυνας του κόμματος, καθώς δημιουργείται ένα ενιαίο σχήμα Αμυνας και Ασφάλειας με τον Β.Κικίλια να γνωρίζει άριστα το αντικείμενο, λόγω της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Εδώ βέβαια, “κουμάντο” κάνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης

Με τον τρόπο αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε και με τον προηγούμενο εκπρόσωπο Τύπου που «έφαγε» και τον μετακόμισε στο νευραλγικό τομέα των Εξωτερικών, Γιώργο Κουμουτσάκο, επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να αποσοβήσει την εικόνα εσωκομματικής κρίσης, στρώνοντας ωστόσο το χαλί για μία ακόμα μεγαλύτερη…

Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μία σαφή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να «κουρέψει» τον Αντιπρόεδρό του, την ώρα που ο ίδιος προβαίνει σε ολοένα και πιο εμφατικές αρχηγικές πρωτοβουλίες, αμφισβητώντας την ίδια την πρωτοκαθεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η χθεσινή απουσία του Άδωνη Γεωργιάδη από το πρώτο και σημαντικότερο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια επισκίασε ακόμη και την ίδια την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για αρχηγικές – και όχι μελλοντικές αναγκαστικά – βλέψεις του κ. Γεωργιάδη.

Η απουσία μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς επελέγη αυτή η στάση από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ την ώρα που στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται «σφαγή» για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με τον κ. Γεωργιάδη να πιέζει αφόρητα υπέρ της καταψήφισης, επιβάλλοντας τη δική του σκληροπυρηνική γραμμή απέναντι στο «φιλελεύθερο» προφίλ που παλεύει να χτίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον όμως, γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν πως δεν άρεσε καθόλου στον κ. Γεωργιάδη το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο επιμελήθηκε από τον έτερο Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Από τη ΝΔ προτίμησαν να μη σπουδαιολογήσουν την ηχηρή απουσία, αρκούμενοι να σχολιάσουν πως «το κόμμα είναι ενήμερο για την απουσία του Αντιπροέδρου, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους».

Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέλεξαν να απουσιάζουν από την εσωκομματική διαδικασία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις τάξεις της ΝΔ.

Τι έχει δημιουργήσει την κρίση στο κόμμα: Το γεγονός ότι έχει κηρύξει εδώ κι ένα χρόνο εκλογική ετοιμότητα και εκλογές… δεν λένε να γίνουν, με αποτέλεσμα την κόπωση των στελεχών και την απογοήτευσή τους.

Το γεγονός ότι σε κρίσιμα νομοσχέδια που θα έπρεπε το κόμμα δεν διαφοροποιείται, όπως ότι έχει σχέση με ομοφυλόφιλους, παράνομους μετανάστες, ακόμα και θέματα εξωτερικής πολιτικής (κανείς, ποτέ δεν έμαθε ποια ήταν η θέση του κόμματος στις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Γκραν Μοντανά, άσχετα αν ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την αδιαλλαξία του “έσωσε” την παρτίδα για τον Ελληνισμό) κλπ., δεν το κάνει, συντασσόμενο με την κυβερνητική πλειοψηφία, έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους οπαδούς του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria