ΖΗΣΗΣ: «ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ» - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ: «Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝ» - OlaDeka

ΖΗΣΗΣ: «ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ» – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ: «Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝ»

Πως τα εύκολα γίνονται δύσκολα

Δεν συμπεριέλαβαν την Μαίη Εμμανουηλίδου στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Ο αντιδήμαρχος Καστοριάς Λάζαρος Ζήσης μίλησε πριν λίγο στο oladeka.com δηλώνοντας πως κανένας σύλλογος δεν πρότεινε τη Μαίη:

«Η αρμόδια επιτροπή του δήμου που απαρτίζεται από πέντε άτομα έστειλε έγγραφο προς όλους τους συλλόγους της Καστοριάς που διαθέτουν διακεκριμένους αθλητές και στις λίστες που λάβαμε από τους συλλόγους δεν υπήρχε πουθενά το όνομα της Μαίης Εμμανουηλίδου. Εμείς όμως σαν επιτροπή και εγώ προσωπικά προτείναμε να είναι και το όνομα της Εμμανουηλίδου μέσα και έφυγε ένα έγγραφο στις 26-09-2017 με αρθμ πρ. 24606 προς την ολυμπιακή επιτροπή το οποίο συμπεριελάμβανε 9 ονόματα μαζί με αυτό της Εμμανουηλίδου. Η ολυμπιακή επιτροπή μας έθεσε πλαφόν 6 ονομάτων (να επιλέξουμε 6 ονόματα από αυτά τα 9) εμείς τους είπαμε ότι θέλουμε και τα 9 να είναι μέσα, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό και αποδεκτό από την ολυμπιακή επιτροπή. Έντεχνα εμείς δεν προτείναμε Γιαζιτζίδου και Χρήστου που είναι ολυμπιονίκες και αυτοδίκαια θα έμπαιναν στη διαδικασία, για να αυξήσουμε τα άτομα. Δηλαδή από 6 που μας προτείνουμε, αυομάτως γίνονται 8 τα άτομα.Έμενε ένα άτομο που ήταν η Εμμανουηλίδου την οποία προτείναμε από το δήμο Καστοριάς, απ την στιγμή που δεν προτάθηκε από κανέναν σύλλογο-ειδικότερα απ τον σύλλογο που ήταν πριν (σ.σ. εννοεί τον ΝΟΚ). Ζήτησα προσωπικά από την ολυμπιακή επιτροπή τα 6 να γίνουν 7 άτομα αλλά δυστυχώς η απάντηση ήταν αυστηρά αρνητική.»

Ο Αντιδήμαρχος συνεχίζει με ανάρτηση του σε social:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας είμαι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω την λίστα που εστάλη προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και να κάνω σαφές ότι το όνομα της κ. Εμμανουηλίδου συμπεριλαμβάνεται στην συγκεκριμένη λίστα, παρόλο που στις λίστες που παραλάβαμε από τα σωματεία της Πόλης δεν συμπεριλαμβάνεται σε ΚΑΜΙΑ. Άρα λοιπόν το όποιο παράπονο δεν θα έπρεπε να γίνει προς την επιτροπή που αποδεικνύεται περίτρανα ότι την συμπεριέλαβε στην πρότασή της. Σε μια τέτοια διαδικασία δυστυχώς είναι επόμενο να υπάρχουν παράπονα λόγο των περιορισμών σε συμμετέχοντες που επιβάλλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Από την πλευρά μας αν είχαμε την δυνατότητα να συμπεριλάβουμε περισσότερους δρομείς θα ήταν ευχής έργον. Η ανάρτηση αυτή έχει σκοπό να γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας την αλήθεια γιατί λόγια μπορούμε να λέμε πολλά, το ζητούμενο όμως είναι να αποδεικνύονται. Όσο για την λέξη ψεύτης που ακούστηκε δημόσια τα συμπεράσματα δικά σας. Ένας αθλητής εκτός των επιτυχιών πρέπει να προάγει ήθος και να είναι πρότυπο για όλους!!!!!

zisis

 

Η πλευρά της αθλήτριας όμως δηλώνει τα εξής:

«Όταν δημιουργείς μια επιτροπή, υποτίθεται το κάνεις έτσι ώστε να απαρτίζεται από άτομα τα οποία γνωρίζουν το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν. Δεν ήξεραν λοιπόν αυτά τα μέλη το αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου; Δεν γνώριζαν τις επιτυχίες της Μαίης Εμμανουηλίδου; Αν όχι, πολύ απλά ήταν πέρα για πέρα ακατάλληλα για τη σύνθεση αυτής της επιτροπής, αν ναι τότε το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι η σκοπιμότητα. Λένε από τον δήμο και την επιτροπή του, ότι δεν έλαβαν καμία πρόταση-αίτηση για την συγκεκριμένη αθλήτρια.

Η Μαίη λόγω σπουδών έχει αλλάξει σύλλογο και ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Αυτό κατ αρχήν ίσως να εξηγεί εν μέρει τη μη αναφορά – αίτηση από τον ΝΟΚ. Από την άλλη, οι γνωστές δραστηριότητες της αθλήτριας δεν της επέτρεπαν να βρίσκεται μόνιμα στην Καστοριά και έτσι ο πατέρας της κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης κατέθεσε εγκαιρότατα αίτηση στην επιτροπή του δήμου Καστοριάς η οποία όμως αγνοήθηκε! Για ψηφοθηρικούς(;) για άλλους λόγους δημοσίων σχέσεων(;), ο δήμος Καστοριάς επέλεξε να μην προτείνει Γιαζιτζίδου-Χρήστου ώστε να σιγουρέψει τη συμμετοχή στη λίστα άλλων ονομάτων που δεν θα έμπαιναν αν η λίστα συμπληρώνονταν αξιοκρατικά.

(σ.σ. το έγγραφο του δήμου αποδεκνύει ότι υπήρξαν όλα τα ονόματα στην επιστολή προς την ολυμπιακή επιτροπή, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Καστοριάς κ. Ζήση, η ολυμπιακή επιτροπή στην απάντηση της ανέφερε ότι πρέπει να γίνει νέα πρόταση με 6 ονόματα. Η νέα πρόταση λοιπόν, δεν περιείχε τους Γιαζιτζίδου και Χρήστου).

Εκ των υστέρων οι αρμόδιοι του δήμου αντιλήφθηκαν το μέγεθος του φιάσκου και αφού δέχτηκαν «προσθετική» παρέμβαση για Γιαζιτζίδου και Χρήστου από την ίδια την ολυμπιακή επιτροπή, προχώρησαν σε παρακάλια για να διορθώσουν το λάθος με αίτημα να μπει στη λίστα και το όνομα της Μαίης. Ήταν όμως αργά. Η ολυμπιακή επιτροπή ήδη είχε εξαντλήσει τα όρια της υπομονής της με τις περίεργες και άτσαλες πολτικές του δήμου Καστοριάς. Αυτά για να γνωρίζει ο κόσμος πως σκέφτονται (δημόσιες σχέσεις) και πως ενεργούν εκεί στο δήμο Καστοριάς.»

Η ίδια η Μαίη Εμμανουηλίδου γράφει στο Facebook:

«Δυστυχώς στην ζωή δίνεις πολλά και δεν παίρνεις ούτε τα μισά..Αυτό είναι γνωστό!
Δεν περίμενα όμως από την πόλη στην οποία ξεκίνησα τον αθλητισμό,και την έχω τιμήσει κατακτώντας πολλά μετάλλια σε πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα οπως και τα δυο παγκόσμια,ένα χρυσό και ένα χάλκινο,να μην μου δώσει την ευκαιρία να την εκπροσωπήσω σε μια τόσο σημαντική δραστηριότητα..να τρέξω και εγώ με την ολυμπιακή φλόγα…!!
Δεν γνωρίζω ποιος λόγος οδήγησε τους δημοτικούς άρχοντες να μην με βάλουν ανάμεσα στους αθλητές που επέλεξαν αλλά είναι ειρωνία κατά την γνώμη μου να μου κάνουν πρόταση από άλλη πόλη για να την εκπροσωπήσω και όχι εκείνη που μεγάλωσα και την αναφέρω όπου σταθώ»

em

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria