Εισόδημα Αλληλεγγύης: Στόχος οι 700.000 δικαιούχοι - OlaDeka

Εισόδημα Αλληλεγγύης: Στόχος οι 700.000 δικαιούχοι

Η κυβέρνηση ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγύης που ήδη στηρίζει 610.825 πολίτες, με τίτλο “ήταν δέσμευση, έγινε πράξη”

«Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στηρίζει ήδη 610.825 συμπολίτες μας με προοπτική οι δικαιούχοι να φτάσουν τους 700.000», αναφέρεται σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης (government.gov.gr) και στο twitter (twitter.com/govgr) σημειώνοντας ότι το ΚΕΑ είναι «δίχτυ προστασίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό».

 Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο διάρκειας 69 δευτερολέπτων, με τίτλο «Όλοι οι πολίτες έχουμε μερίδιο στη χαρά», στο οποίο εξηγείται ότι «το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι χαρτζιλίκι», εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, ένας πολίτης να λέει ότι «το ΚΕΑ είναι η απάντηση στην βαρβαρότητα, είναι η αξιοπρέπεια» και κλείνει με τη φωνή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Το σλόγκαν «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» χρησιμοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της ομιλίας του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο, για μια σειρά δράσεις της κυβέρνησης που αφορούν υλοποίηση δεσμεύσεων της και αποκατάστασης τής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι το σλόγκαν που θα χρησιμοποιηθεί για την καμπάνια επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου σε διάφορους τομείς και ανά υπουργείο, με τη συνοδεία σποτ σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου η κυβέρνηση να εδραιώσει την πεποίθηση ότι είναι δίκαιη και να “ξηλώσει” των ισχυρισμό των αντιπάλων της ότι δήθεν “ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα”.

Ειδικότερα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης αναφέρεται: «Δίχτυ ασφαλείας για τουλάχιστον 700.000 συμπολίτες μας, που χτυπήθηκαν βίαια από την οικονομική κρίση απλώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης” (ΚΕΑ). Η πρόσβαση στο πρόγραμμα είναι ανοικτή σε κάθε δικαιούχο και η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την απλή και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα www.keaprogram.gr.

Στο ΚΕΑ η πρόσβαση γίνεται με διαφάνεια και αξιοπρέπεια κάθε δικαιούχου, ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότερες από τις απαιτούμενες πληροφορίες είναι ήδη προσυμπληρωμένες, αφού το σύστημα τραβάει δεδομένα από άλλες βάσεις δεδομένων του κράτους για την ταχύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Έτσι ο πολίτης έχει να αντιμετωπίσει την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία και το σύστημα είναι διαρκώς στη διάθεσή του.

Από τον Φλεβάρη του 2017 έως τον Σεπτέμβρη 2017 έχουν ενταχθεί στο σύστημα 610.825 συμπολίτες μας, οι οποίοι ήδη ωφελούνται από το πρόγραμμα, ενώ προβλέπεται μέχρι το τέλος του χρόνου οι δικαιούχοι να φτάσουν περίπου τους 700.000, ενώ η ετήσια δαπάνη θα φτάσει τα 630 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόβλεψη για το 2018 είναι για ένταξη 750.000 συμπολιτών μας και η ετήσια δαπάνη αναμένεται να φτάσει τα 760 εκατομμύρια ευρώ.Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρείς πυλώνες στηρίζοντας πολύπλευρα αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος είναι η οικονομική ενίσχυση. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο σύστημα ηλεκτρονικά με βάση το εισόδημα που είχε τους τελευταίους 6 μήνες, ώστε να αναπληρώνεται η απώλεια εισοδήματος το συντομότερο δυνατό. Το ΚΕΑ, όμως, δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης “επιδοματικού τύπου”.

Παράλληλα με την άμεση οικονομική ενίσχυση προβλέπεται και η πρόσβαση σε μια σειρά από συμπληρωματικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος που δίνει πρόσβαση στους δικαιούχους σε :

– χαμηλά κοινωνικά τιμολόγια παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και νερού

– δωρεάν ένταξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

– δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

– δωρεάν τρόφιμα

Ο τρίτος πυλώνας παρέχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Το 10% των ανέργων-δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 13.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το ΚΕΑ αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού. Εντοπίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που μέχρι σήμερα βρίσκονταν έξω από τις παροχές του κοινωνικού κράτους και τους προσφέρει ένα μαξιλάρι προστασίας με κεντρικό στόχο να τους επανεντάξει στον βασικό κορμό μιας κοινωνίας που αναδιοργανώνεται».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria