Eldorado Gold: Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη-εργαζομένων και οι πιέσεις των διεθνών αγορών στην εταιρεία - OlaDeka

Eldorado Gold: Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη-εργαζομένων και οι πιέσεις των διεθνών αγορών στην εταιρεία

Μια εβδομάδα πριν, και υπό την πίεση της ανεύρεσης ατζέντας ενόψει ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του ανέβηκαν στη Χαλκιδική και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός της Eldorado Gold. Επικοινωνιολόγοι και περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είχαν συμφωνήσει να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικών συμφερόντων εταιρείας αλλά να συναντηθεί με τους εργαζόμενους που αγωνιούν για την τύχη τους και να τους εκφράσει τη συμπαράσταση του. Παράλληλα μέσα από την συνάντηση θα μπορούσε να επικοινωνήσει καλύτερα τη θέση του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ήταν άλλη από την υπεράσπιση άνευ όρων των συμφερόντων της εταιρείας, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την ίδια.

Στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τους κινδύνους που υπάρχουν για τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα λόγω των κομματικών αντιπαραθέσεων και των εμμονών εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την καθυστέρηση στην αδειοδότηση των νέων επενδύσεων της εταιρείας. Ως… Τειρεσίας διέβλεψε ότι απειλείται μέχρι και αποχώρηση της εταιρείας από την Ελλάδα λέγοντας «ελπίζω ότι δεν θα γίνει κάποια μεγάλη ζημιά στην πορεία… εύχομαι οι σχετικές αδειοδοτήσεις –έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- να προχωρήσουν, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος γιατί δεν χορηγούνται αυτές οι άδειες, κάποιες από τις οποίες από ότι αντιλαμβάνομαι δεν είναι και ιδιαίτερα σημαντικές». Οι όχι ιδιαίτερα σημαντικές άδειες αφορούν λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, όπως γνωρίζει το πανελλήνιο, στο μέρος των εξορύξεων, στις περίφημες Σκουριές.

Η διοίκηση της εταιρείας έδωσε συνέντευξη Τύπου για να απειλήσει περίπου με διακοπή της επένδυσης των 2 δις. την επομένη της πρωθυπουργικής παρουσίας στη ΔΕΘ και πριν καν γίνει η αποτίμηση των όσων είπε στους παραγωγικούς φορείς το Σάββατο και στους δημοσιογράφους την Κυριακή και αφορούσαν στις προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα, την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, τις διεθνείς συνεργασίες στον τουρισμό, την ενέργεια, το εμπόριο, τις μεταφορές και τις υποδομές, όλα αυτά που θα βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση. Οι συνειρμοί προκύπτουν αβίαστα. Ωστόσο υπάρχει και ένα πιο ουσιώδες ζήτημα που αφορά ακόμα και στην ύπαρξη της καναδικής El Dorado Gold.

Η μετοχή της εταιρείας πιέζεται στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο όπου και διαπραγματεύεται. Πριν ένα μήνα, στις αρχές Αυγούστου, κατέγραψε ιστορικό χαμηλό 14ετίας με βασικό λόγο την εμπλοκή της επένδυσης στη Χαλκιδική. Ως αποτέλεσμα ήρθε η νέα υποβάθμιση της από επενδυτικούς οίκους, με πιο πρόσφατη αυτή της Credit Suisse -δεύτερη σε διάστημα λίγων μηνών- που προσδιόρισε την τιμή στόχο της μετοχή τα 2,40 δολάρια από τον ήδη χαμηλό των 3,25 δολαρίων. Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να αντιληφθεί το παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria