Τζον Κουδούνης (Calamos Investments): Σύντομα στην Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ - OlaDeka

Τζον Κουδούνης (Calamos Investments): Σύντομα στην Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ

Θέμα ημερών είναι η αναγγελία της ημέρας επίσκεψης της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα.

Αυτό αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Calamos Investments Τζον Κουδούνης, ο οποίος χθες είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την επικεφαλής του Ταμείου στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου Concordia 2017.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει λάβει πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις είχε επιβεβαιώσει το γεγονός λέγοντας πως «η κ. Λαγκάρντ αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και θα επισκεφθεί την Αθήνα σε ημερομηνία που θα επιτρέπει το πρόγραμμα του Προέδρου και της ίδιας».

«Θα επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το ΔΝΤ μέσα στις επόμενες δύο ημέρες», δήλωσε σε ομογενειακό ΜΜΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Calamos Investments.

Ο κ. Κουδούνης, ο οποίος ηγείται της εταιρείας που απέκτησε την Εθνική Ασφαλιστική, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει προς τη κατεύθυνση της μείωσης της λιτότητας.

«Τα μέτρα λιτότητας πρέπει να αρθούν, χρειαζόμαστε κάποια ανακούφιση… Εάν ο Πρωθυπουργός συνεχίσει να πιέζει, μπορεί να πάρει κάποια ανακούφιση από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν νομίζω ότι η ελληνική κρίση τελείωσε τελείως, αλλά νομίζω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας», τόνισε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria