Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους - OlaDeka

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ θα κονταροχτυπηθούν για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα το στόχο της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση, κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους και το λαό, θα μιλήσει πάλι για τη «δίκαιη ανάπτυξη» που μπορεί να συνδυάσει – δήθεν – τα επιχειρηματικά κέρδη και τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα κατηγορήσει και πάλι την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και παλινωδίες που δυσκολεύουν τη γρήγορη ανάκαμψη.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: Η «δίκαιη ανάπτυξή» τους γίνεται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. Προϋπόθεσή της είναι η διατήρηση όλου του αντεργατικού πλαισίου που συνθέτει τον εργασιακό μεσαίωνα της μερικής απασχόλησης, των μισθών πείνας, των θυμάτων της υπερεντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες μας να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Οργάνωση στο Σωματείο για να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας τα οποία πολλοί εργοδότες δεν καταβάλουν, τις απλήρωτες υπερορίες, την ανασφάλιστη εργασία, την υπογραφή της ΚΣΣΕ με τους όρους του 2009.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δίνουν αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους,

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30

Αναχώρηση λεωφορείου 2:μ.μ. από τον χώρο του πάρκιν που γίνεται το παζάρι.

Τηλέφωνο συμμετοχής: 695599782

 

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης» φορτώνουν στις πλάτες μας νέα βάρη τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, επεκτείνοντας τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις για όλο πιο άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, καταργώντας την Κυριακάτικη αργία. Η απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας προσαρμοσμένα στο γυναικείο οργανισμό, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ολιγόμηνες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα για τις γυναίκες εργαζόμενες οδηγούν σε εκτόξευση των εργατικών ατυχημάτων. Μαυρίζουν το σήμερα και υποθηκεύουν το αύριο των οικογενειών μας, με τη φοροληστεία, ετοιμάζοντας νέα καρατόμηση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης, ρίχνοντας βορά στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων τις υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας. Με νέα μέτρα, πάνω στα παλιά, πτωχεύουν τις ζωές μας.

Στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης” εξασφαλίζουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, είτε με φοροαπαλλαγές, είτε με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, κυρίως εργαζόμενες γυναίκες, χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, είτε με τσάμπα εργατικό δυναμικό από τις λίστες των ανέργων που τους το χαρίζουν μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την κοροϊδία της κυβέρνησης με τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που εξαγγέλλει πάνω στα ερείπια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Να μη χαριστούμε σε κανέναν! Δεν πάει άλλο!

Γυναίκα της λαϊκής οικογένειας πίστεψε στη δύναμή σου,

φέρε τα πάνω-κάτω!

Δεν είμαστε μόνες μας.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση έχουμε κοινό βηματισμό με δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, με ενώσεις αυταπασχολούμενων και ΕΒΕ, με αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες σ΄όλη τη χώρα, με φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους

Αυτός ο αγώνας ανοίγει το δρόμο για τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο. Σ’ αυτό το δρόμο σε καλεί η ΟΓΕ.

Δώσε δυναμικά το παρών στο Συλλαλητήριο

που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 6:30μμ στην πλατεία Αριστοτέλους

Αναχώρηση λεωφορείου από Καστοριά στης 2:00 μ. μ. από το πάρκιν της λαϊκής αγοράς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria