Απογοήτευση στην αγορά της Καστοριάς στις θερινές εκπτώσεις - OlaDeka

Απογοήτευση στην αγορά της Καστοριάς στις θερινές εκπτώσεις

(ρεπορτάζ)

Για ακόμη μια φορά τα εμπορικά καταστήματα της Π.Ε. Καστοριάς, σημείωσαν πτώση σε ποσοστό 15% του τζίρου τους κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων

Της Χρύσας Κοσμίδου

Οι θερινές εκπτώσεις αποτελούν παρελθόν, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν υπόσχονται ένα χαρούμενο παρόν, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς Ευάγγελο Πανταζή ο τζίρος εντός των εμπορικών καταστημάτων μειώθηκε σημαντικά «Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα τα θέλαμε. Βάσει των λεγομένων των συναδέλφων σημειώθηκε πτώση του τζίρου της τάξης του 15%. Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ποσοστό ξεπερνούσε το 15% και περιπτώσεις όπου τα καταστήματα δούλεψαν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις εκπτώσεις του 2016».

Πολύ σύντομα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) θα ολοκληρώσει την έρευνα που έχει ξεκινήσει σε πανελλαδικό επίπεδο και θα παρουσιάσει τα επίσημα στοιχεία «Το μόνο σίγουρο είναι πως στην Π.Ε. Καστοριάς, οι θερινές εκπτώσεις δεν άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις», ήταν τα λόγια του κ. Πανταζή.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ήδη από τις πρώτες μέρες «Με το “καλημέρα σας” υπήρχαν εκπτώσεις στα καταστήματα από 30% έως και 70%», σχολίασε ο κ. Πανταζής «Θεωρώ ότι όσοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στην περιοχή μας, όχι μόνο βρήκαν τα προϊόντα τα οποία ήθελαν, αλλά τα βρήκαν και σε πάρα πολύ καλές τιμές, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Με τον τρόπο αυτό, οι καταναλωτές  βοήθησαν και τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και την τοπική οικονομία και  τους καταστηματάρχες της Π.Ε. Καστοριάς».  Εξάλλου έχει τονιστεί πολλές φορές τόσο από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, όσο και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες, το πόσο σημαντικό είναι να ψωνίζουν οι καταναλωτές από τα καταστήματα της περιοχής τους, έτσι ώστε να γίνεται η ανακύκλωση των χρημάτων εντός των συνόρων της Π.Ε. Καστοριάς.

Παρά τα μη θετικά αποτελέσματα, οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι η κατάσταση θα στρώσει «Η καινούργια σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, ας ελπίσουμε ότι η εμπορική κινητικότητα, αλλά και η κίνηση εντός των καταστημάτων θα είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με αυτή την οποία περάσαμε το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε ο κ. Πανταζής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι τελευταίοι μήνες κάθε έτους είναι και οι δυσκολότεροι, καθώς είναι φορτωμένοι με πάρα πολλές υποχρεώσεις, όπως είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, το πετρέλαιο θέρμανσης κ.α. «Δυστυχώς η μείωση του τζίρου πολλές φορές δημιουργεί άλλα προβλήματα, όπως είναι η μη ανταπόκριση στης υποχρεώσεις μας».

 

Πώς θα επηρεάσει το πανηγύρι του Άργους Ορεστικού την αγοραστική κίνηση;

Την Τετάρτη  20 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πανταζή εκείνη την περίοδο αναμένεται πτώση στην κινητικότητα των καταστημάτων της Π.Ε. Καστοριάς «Είμαστε συγκρατημένοι, καθώς πάντα υπάρχει η μείωση εκείνη την περίοδο. Βέβαια, βάσει της προκήρυξης της εμποροπανήγυρης για τη λειτουργία της, μπορούν να συμμετάσχουν οι Καστοριανοί και οι Αργείτες  συνάδελφοι με ειδικές-εκπτωτικές τιμές. Βέβαια είναι στην επιλογή του καθενός εάν τελικά θελήσει να “ξεσηκωθεί” από το κατάστημά του και να κάνει ένα δεύτερο “κατάστημα” στο πανηγύρι».

Ξεκίνησε το χειμερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 μπήκε σε ισχύ το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Ειδικότερα τα καταστήματα θα λειτουργούν ως εξής:

  • Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο Πρωί: 09:00  έως 14:30 Απόγευμα: Κλειστά
  • Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή 8:30-13:30 και  17:00-20:30
  • Κυριακή: Κλειστά

«Είναι μια αλλαγή η οποία πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια. Το ωράριο φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό. Ισχύει το ελεύθερο ωράριο για όσους το επιθυμούν, δηλαδή μπορούν να λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί έως και τις 09:00 το βράδυ», είπε κλείνοντας ο κ. Πανταζής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria