Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας - OlaDeka

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας

«Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου για την Ελλάδα που μας αξίζει», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκινώντας ομιλία του προς του παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις παρεμβάσεις που αυτή θα υλοποιήσει όταν γίνει κυβέρνηση και κάλεσε τον κόσμο να κάνει μαζί του το άλμα μπροστά που χρειάζεται η χώρα.

«Στόχος μου είναι οι άνθρωποι να μην είναι θεατές μια πραγματικότητας που αλλάζει, να παραμένουν αμέτοχοι στην ίδια τους τη ζωή» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ πραγματοποίησε από την αρχή επίθεση κατά της κυβέρνησης: «Περνάμε πολύ δύσκολα χρόνια, οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε μέσα στη μιζέρια… Να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων».

«Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν. Το επιβεβαιώνουν κάθε ημέρα, ας κάνουν επιτέλους στην άκρη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δικτατορίας. Δεν μπορεί να είναι το χωράφι μιας νομενκλατούρας. Η Ελλάδα που εμείς θέλουμε, οφείλει να είναι ανοιχτή στους νέους ορίζοντες της οικουμένης. Να γίνει ένας κόσμος που ανατέλει και όχι μια χώρα που δύει».

«Μέσα στην καταχνιά της κρίσης η Ελλάδα διψά για ένα καλύτερο αύριο και το δικαιούται.  Η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο γιατί η κάθε γενιά δικαιούται να έχει περισσότερες ευκαιρίες από την προηγούμενη. Αυτό είναι πρόοδος. Στη σημερινή Ελλάδα ο άξιος και εργατικός δεν προοδεύει. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε, δεν είναι η Ελλάδα που αξίζουμε, δεν είναι η Ελλάδα που εγώ οραματίζομαι», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο όραμά του σημείωσε ότι δεν οραματίζεται «μια Ελλάδα σε μόνιμη κρίση, με καχεκτική οικονομία. Μια Ελλάδα με πραγματική ελευθερία αλλά και γνήσια αλληλεγγύη».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη προστασίας των μικρών επιχειρήσεων τονίζοντας ότι «όταν μιλώ για ανάπτυξη σκέφτομαι τον επιχειρηματία ο οποίος λυγίζει κάτω από το βάρος της γραφειοκρατίας και της έλλειψης ρευστότητας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια για τη δημιουργία οικογένειας και να βελτιωθούν οι υποδομές για την Παιδεία.

Για το θέμα της ασφάλειας επεσήμανε ότι πρέπει αυτή να ισχύει σε όλες τις γειτονιές των ελληνικών πόλεων. Η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή πολιτική, είναι βασική υποχρέωση της Πολιτείας.

Το σχέδιο της ΝΔ για την απασχόληση, τις επενδύσεις και τη φορολογία

Μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης ωριμάσαμε και πληρώσαμε βαρύ λογαριασμό. Οι τρεις προτεραιότητες τους σχεδίου είναι νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις, μείωση φορολογικών βαρών και εξορθολογισμός λειτουργίας του κράτους, σημείωσε.

«Πιστεύουμε και δεν το κρύβουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας αλλά ταυτόχρονα νοιαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες. Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών που θα πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα όποια προγράμματα προσαρμογής. Μια κυβέρνηση που θα εγγυάται συντονισμό, διαφάνεια και λογοδοσία. Το νομοσχέδιο για αυτό είναι έτοιμο και θα ψηφιστεί», σημείωσε.

Για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για μείωση στο 20% και για τον ΕΝΦΙΑ μείωση κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια. Παράλληλα, εξήγγειλε μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου ΦΠΑ.

Τα πρώτα νομοσχέδια μιας κυβέρνησης ΝΔ

O κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το νομοσχέδιο για την νέα οργάνωση της κυβέρνηση και της ανώτατης διοίκησης είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί. «Χρειάζεται μια κυβέρνηση των καλύτερων, όχι των κολλητών, των συγγενών και φίλων, που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά μια «τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση». «Δεσμεύομαι για δραστική απλοποίηση φορολογικής νοµοθεσίας µε εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόµος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον µία πενταετία.

Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης. «Κόντρα στη λογική της γραφειοκρατίας, εµείς αντιστρέφουµε το βάρος της απόδειξης της συµµόρφωσης από τον ιδιώτη στο κράτος».

Φοροελαφρύνσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασμένων ιδιωτικοποιήσεων. «Το μήνυμα είναι σαφές. Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Εμείς εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα, αδειοδοτική απλοποίηση και ασφάλεια δικαίου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τον πρωτογενή τομέα

Υπέρ ενός νέου προτύπου επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, τόνισε πως «θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα με σεβασμό στο περιβάλλον».

Για την οικοδομή

Αναφερόμενος στις κατασκευές και την αγορά ακινήτων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι εκτός της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αναστείλει τον ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία χρόνια και θα απλουστεύσει δραστικά τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων. «Δίνουμε γενναία κίνητρα για να ανακαινισθεί το απόθεμα των παλιών ακινήτων», τόνισε.

Για το θέμα της Eldorado Gold

Σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με τα μεταλλεία στις Σκουριές ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα μας, πάντα με σεβασµό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο» και πρόσθεσε: «Οι δουλειές που χάνονται σήμερα στη Χαλκιδική θα ανακτηθούν. Και αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση».

Για την επιχειρηματικότητα

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα προσφέρει κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις, εισάγοντας το λευκό μητρώο επιχειρήσεων.

Τόνισε ακόμη ότι θα αλλάξει ο Πτωχευτικός Κώδικάς προκειμένου να παρέχεται ουσιαστική «δεύτερη ευκαιρία» στους επιχειρηματίες. «Όταν μιλώ για δεύτερη ευκαιρία δεν αναφέρομαι στους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις του να χρεοκοπούν», πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία λέει ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες και λέει όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού.

Ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη πως η χρήση µετρητών θα περιοριστεί δραµατικά. Όλες οι συναλλαγές µεταξύ επιχειρήσεων και µε το κράτος θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Για την παιδεία

Αναφερόμενος στο θέμα της παιδείας σημείωσε ότι οι νόμοι Μπαλτά-Φίλη-Γαβρόγλου θα καταργηθούν. Τα πανεπιστήµια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας και μέρος της χρηµατοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και σημείωσε ότι «οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα πανεπιστήμια και δεν θα ξανακολληθεί καμιά αφίσα σε κανένα πανεπιστήμιο».

«Μεγάλη προσωπική έµφαση θα δώσω στην έµπρακτη στήριξη της νεανικής επιχειρηµατικότητας», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προθέτοντας ότι η κρίση άλλαξε τις προτεραιότητες της νέας γενιάς καθώς περισσότεροι νέοι θέλουν να γίνουν επιχειρηματιές και λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι και εισοδηματίες. «Αυτή την τάση θα την ενισχύσουμε».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Την Ελλάδα που οραµατίζοµαι τη χτίζουν µαζί και από κοινού εργαζόµενοι και επιχειρηµατίες. Κοινά είναι τα συµφέροντα. Κοινοί οι στόχοι»

«Σας ζητώ να µε εµπιστευθείτε. Γιατί κι εγώ εµπιστεύοµαι τη δηµιουργική δύναµη αυτού του λαού. Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω δυνατά. Δώστε μου τη δυνατότητα να οδηγήσω την πατρίδα μας μακριά από τον κακό της εαυτό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας - Gallery 2
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας - Gallery 3
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας - Gallery 4
Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας - Gallery 5

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria