Μάρκους Ντένμον, η ανακάλυψη που θα εξελιχθεί σε αποκάλυψη! - OlaDeka

Μάρκους Ντένμον, η ανακάλυψη που θα εξελιχθεί σε αποκάλυψη!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για τον Αμερικάνο, Μάρκους Ντένμον που έχει κλέψει καρδιές με την παρουσία του και τα χαρακτηριστικά του

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το κύκλο της προετοιμασίας του στην Καστοριά και ο Τσάβι Πασκουάλ γυρίζει μ’ ένα ακόμη βαλιτσάκι γεμάτο συμπεράσματα από τα πεπραγμένα στην αγκαλιά της πανέμορφης λίμνης. Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στην Αθήνα καταρχήν πιο δεμένοι ως ομάδα και οικογένεια καθώς είχαν τη δυνατότητα να μείνουν μαζί, να συνυπάρξουν για μια εβδομάδα (για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεση τους), ακόμη και να γιορτάσουν σαν τρελοί τη νίκη της Εθνικής με μπροστάρη τον Τσάβι Πασκουάλ! Ο Καταλανός τεχνικός άλλωστε από το Σάββατο το πρωί συζητούσε με τον Μάνο και τους συνεργάτες του για τον αγώνα με τους Λιθουανούς προβλέποντας το +13 και πανηγυρίζοντας σαν Έλληνας κάθε καλάθι της επίσημης αγαπημένης.

Αυτά ως ένας πρόλογος (τις επόμενες μέρες θα πούμε πιο πολλά) των ημερών που περάσαμε στην Καστοριά και το Άργος – Ορεστικό. Πάμε τώρα σε κάποια στοιχεία που ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να δει αλλά περιμένει με μεγάλη αγωνία. Αυτά αφορούν κατά κύριο λόγο τους νεοφερμένους παίκτες του «τριφυλλιού». Μια κατηγορία που ο Μάρκους Ντένμον αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό καθώς έχουμε και τις λιγότερες εικόνες από το έως τώρα μπασκετικό του ταξίδι στην Ευρώπη.

Προσωπικά και με βάση αυτά που είδα θεωρώ πως η …ανακάλυψη του Αμερικανού θα εξελιχθεί σε μια μπασκετική αποκάλυψη. Αν εξαιρέσουμε το μοναδικό ερώτημα της αντίδρασης του σ’ έναν αγώνα του υψηλότερου επιπέδου της Ευρωλίγκας (λόγω εμπειριών) για όλα τα υπόλοιπα έχουμε απαντήσεις. Στα φιλικά με Καστοριά και Άρη αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μέχρι τώρα βλέπουμε έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν ταμάμ στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντένμον ξεκινάει από το «2» και πάει προς το «1». Είναι ένας γκαρντ που ανταποκρίνεται εξαιρετικά στους ομαδικούς ρόλους (άριστος τακτικά), βάζει τη μπάλα κάτω και δημιουργεί διαρκώς ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες και παίζει πάρα πολύ καλά το πικ εν ρολ (κλειδί). Με εκπληκτική σταυρωτή ντρίπλα και έκρηξη επιχειρεί πολλά ντράιβ βλέποντας πρώτα την πάσα, έναν τομέα που δείχνει να έχει μεγάλη έφεση (είχε 12 ασίστ στα δύο ματς), ασχέτως αν αυτό που τον χαρακτήριζε μέχρι «σήμερα» ήταν το σκοράρισμα καθώς έχει πολλαπλή απειλή με σουτ και ντράιβ. Επίσης, έχουμε να κάνουμε μ’ έναν επαγγελματία με όλη τη σημασία της λέξης και έναν άνθρωπο που ζει ήσυχα με τη σύζυγο του χωρίς να ψάχνει το νέκταρ της νυκτερινής Αθήνας. Μη γελάτε, όλα παίζουν τον ρόλο τους.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Τσάβι, λοιπόν, να βλέπει έναν παίκτη που μπορεί ν’ ανταποκριθεί σε πολλά σχήματα και ρόλους και του δίνει άλλα χαρακτηριστικά σε σχέση  με τον Παππά ή τον Λοτζέσκι για παράδειγμα έχοντας όλα τα εκείνα τα στοιχεία του combo  γκαρντ προσθέτει την καλή πάσα και το διάβασμα λύνοντας τα χέρια του προπονητή. Όπως όλα δείχνουν ο Μάρκους Ντένμον είναι ένας τύπος που το μπασκετικό ΟΑΚΑ θα εκτιμήσει ιδιαίτερα! Είναι ένας Αμερικάνος που ήρθε για να μείνει!

ΥΓ: Ο Ντένμον δεν είναι η μόνη αποκάλυψη της προετοιμασίας αλλά ας αφήσουμε κάτι και για μετά!

ΥΓ2: Ο τρόπος που πανηγύριζαν οι «πράσινοι» με τον μπροστάρηδες τον Τσάβι, τον Μάνο και όλο το επιτελείο κάθε φάση της Εθνικής ομάδας λέει πολλά. Είτε σκόραρε ο Καλάθης, είτε ο Σλούκας ή ο Πρίντεζης ήταν το ίδιο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria