Κοινωνικό Φροντιστήριο και φέτος στην Π.Ε. Καστοριάς - OlaDeka

Κοινωνικό Φροντιστήριο και φέτος στην Π.Ε. Καστοριάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, από την ΕΛΜΕ Καστοριάς, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριά και την υποστήριξη του  Δήμου Άργους Ορεστικού.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, συμμετείχαν σαράντα  (40)  μαθητές και περισσότεροι από  είκοσι (20) καθηγητές στο Κοινωνικό  Φροντιστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε σε σχέση με το σχ. έτος 2015-2016.

Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Καστοριάς, αφιλοκερδώς προσφέρουν τη βοήθειά τους, στους μαθητές των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα φροντιστηριακά ή στα ιδιαίτερα μαθήματα.

Ο  Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καστοριάς Σπυρίδων Παρίσσης ενημέρωσε για τις διαδικασίες συμμετοχής τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών.

Συγκεκριμένα:

Οι εκπαιδευτικοί (διορισμένοι – αδιόριστοι) που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο  για τη σχολική χρονιά 2017-2018 να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο ή την Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς μέχρι την Παρασκευή 11/09  προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής εθελοντή.

Οι γονείς – κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο κοινωνικό φροντιστήριο να επικοινωνήσουν με το Εργατικό Κέντρο για το τμήμα της Καστοριάς και με την Ε.Λ.Μ.Ε. για το τμήμα του Άργους Ορεστικού προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής – υπεύθυνη δήλωση καθώς και για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου και για όλα τα μαθήματα,  αλλά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα  προτεραιότητα θα δοθεί στη δημιουργία τμημάτων για τη Γ τάξη του Λυκείου ακολούθως για τη Β τάξη και τέλος για την Α τάξη.

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη ενώ για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων μαθητών απαιτείται πέραν της συμπλήρωσης σχετικής αίτησης από τον γονέα – κηδεμόνα τους και η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.
  • Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας κ.ά.

Τα μαθήματα στην πόλη της Καστοριάς πραγματοποιούνται στα Γραφεία του του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς, ενώ τα μαθήματα στην πόλη του Άργους Ορεστικού στα  γραφεία της Δημοτική Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», τα οποία στεγάζονται στο παλιό Λύκειο.

«Η εθελοντική εργασία, η προσφορά και η βοήθεια των συναδέλφων εκπαιδευτικών, διορισμένων, αδιόριστων, συνταξιούχων και ανέργων που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι τεράστια. Βέβαια, οι αλλαγές που ενδεχομένως θα έρθουν στην εκπαίδευση να δημιουργήσουν νέα δεδομένα, αλλά αυτό  είναι κάτι θα το δούμε στη συνέχεια» δήλωσε ο κ. Παρίσσης.

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Καστοριάς Γεώργιος Μαλέας, ενημέρωσε πως οι κόποι των καθηγητών  του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και κυρίως των μαθητών απέδωσαν καρπούς, καθώς σημειώθηκαν πολλές επιτυχίες «Πιστεύω πως αυτό το γεγονός μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Το Κ.Φ. έχει αναπτυχθεί αρκετά και βλέποντας τα αποτελέσματα αντιλαμβάνονται τα παιδιά, πως μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειες τους σε μια εποχή πολύ δύσκολη». Ο κ. Μαλέας πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει η προσπάθεια τα τμήματα να είναι ολιγομελή (2-3 άτομα).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: e-mail: [email protected], Δ/νση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 53, Τηλ.  : 24670 27687.

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: e-mail: [email protected], Παρίσσης Σπύρος: 6974582902, Βιτούλας Ανδρέας: 6974211211.

Όλοι όσοι συνέβαλαν να πάρει σάρκα και οστά το Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Π.Ε. Καστοριάς

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από βάθους καρδιάς όλες/-ους τις/τους εκπαιδευτικούς, που με αυταπάρνηση και αλληλέγγυα ευθύνη συμμετείχαν ανιδιοτελώς στο κοινωνικό φροντιστήριο που οργάνωσαν οι παραπάνω φορείς για τη σχολική χρονιά 2016-2017.

Ειδικότερα ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Χρήστο Γκοσλιόπουλο, Ανθούλα Δημητρακίου, Δημήτρη Δημητριάδη, Χριστίνα Δημητριάδου, Σπύρο Δήμου,  Αχιλλέα Θωμά, Ευγενία Ιωαννίδου, Γεωργία Κυρατσούλη, Δήμητρα Κύριο, Μαρία Κύρου, Αλέξανδρο Μακρίδη, Ελένη Μπουλγούρη, Ελένη Νατσούλη, Παναγιώτα Νικολάου, Νίκο Πανούση, Μαγδαληνή Πανταζίδου, Παναγιώτη Ρήμου, Μαρία Ρουσούλη, Κωνσταντίνα Στεργίου, Σοφία Στεργίου και Άρτεμη Τσίμτσιου, επίσης τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν στη διάθεση του κοινωνικού φροντιστηρίου αλλά ελλείψει αιτήσεων δεν πραγματοποιηθήκαν τα αντίστοιχα μαθήματα, τον Δήμο Άργους Ορεστικού, την Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Άργους Ορεστικού και το προσωπικό του ΚΕΠ Άργους Ορεστικού.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria