Καστοριά - Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 - OlaDeka

Καστοριά – Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 (22 έως 24 Σεπτεμβρίου) με την ευρύτερη θεματική «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», ο οποίος συντονίζεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για την επόμενη διετία οι πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες θα προτείνουν μια διαφορετική αφήγηση της ιστορίας όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Ταυτόχρονα θα θέσουν προβληματισμούς και θα ανοίξουν συζητήσεις για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και το μέλλον τους. Στόχος του εορτασμού δεν είναι απλώς να προβάλει μια τυπική αναδρομή της ιστορίας των πόλεων από την πόλη – κράτος έως τη σύγχρονη μεγαλούπολη και τα δίκτυα πόλεων υπό το πρίσμα της πολεοδομικής ή θεσμικής τους οργάνωσης. Αντίθετα, είναι ανάγκη η πόλη να «εκτεθεί» ως ένα ζωντανό και σε συνεχή εξέλιξη πολιτισμικό φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις  και τη δυναμική του.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 οι εξής εκδηλώσεις:

  • Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, ώρες 9:00- 13:00: Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Η οχύρωση της πόλης της Καστοριάς τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή εποχή» για σχολικές ομάδες Ε΄ & ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού

Υπεύθυνοι δράσης: Χαρά Σαρρηγιαννίδου, αρχαιολόγος &  Αμαλία Γκιμουρτζίνα, συντηρήτρια έργων τέχνης
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:: 24670 88 200

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού, ώρες 9:00- 13:00: Εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Διοκλητιανούπολη: ο μετασχηματισμός μιας ρωμαϊκής πόλης σε χριστιανική» για σχολικές ομάδες  Ε΄ & ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού, καθώς και  Α΄ και Β΄ Γυμνασίου

Υπεύθυνοι δράσης: Ανδρομάχη Σκρέκα, προϊσταμένη της ΕΦΑ  Καστοριάς & κα Στέλλα Κοντοπούλου, αρχιφύλακας
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2467088200 και 2467026781
Για τις παραπάνω δράσεις απαιτείται τηλεφωνική κράτηση, ενώ ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι είκοσι μαθητές. Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία  αρμοδιότητας της Εφορείας μας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

arxaiot

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria