Η Καστοριανή εταιρεία HELIXLAND συμμετέχει στη 82η ΔΕΘ με δύο περίπτερα - OlaDeka

Η Καστοριανή εταιρεία HELIXLAND συμμετέχει στη 82η ΔΕΘ με δύο περίπτερα

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργίας της η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που φέτος είναι αφιερωμένη στην Κίνα και οι προβλέψεις λένε ότι θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών

Εκτός από την παρουσία του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», στη μεγαλύτερη έκθεση της χώρας θα συμμετάσχει και η καστοριανή εταιρεία προϊόντων σαλιγκαριού Helixland.

Η Helixland συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη ΔΕΘ και θα παρουσιάσει 7 προϊόντα σε τρόφιμα και άλλα 7 σε καλλυντικά, όλα από σαλιγκάρια που εκτρέφονται στην έδρα της στο Διαλεκτό.

Η κατανάλωση των σαλιγκαριών ήταν γνωστή και ιδιαίτερα αρεστή από την αρχαιότητα. Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι που καθιέρωσαν τα σαλιγκάρια «κοχλιούς» ως έδεσμα. Γενικότερα όμως, αποτελούσαν βασική γαστρονομική συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων. Από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά άρχισαν να καταναλώνονται σε πολλές χώρες τις Ευρώπης με σημαντικότερη τη Γαλλία. Σήμερα κατέχουν σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή με συνεχώς αυξανόμενη τη ζήτηση τους. Η υψηλή διατροφική τους αξία και η δυσκολία εύρεσής τους τα εντάσσει στην ομάδα των προϊόντων πολυτελείας μαζί με το χαβιάρι, το foie gras και τις τρούφες.

Η Helixland φέτος θα βρισκόμαστε σε δύο περίπτερα στην 82η ΔΕΘ. Στο περίπτερο 7 σταντ 30 και στο περίπτερο 16 σταντ Κ8.

40 41

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria