Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Οι εκδηλώσεις στην Καστοριά - OlaDeka

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Οι εκδηλώσεις στην Καστοριά

Ο Δήμος Καστοριάς – Αντιδημαρχία Αθλητισμού θα διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017” με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών – κατοίκων στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για πεζούς και ποδηλάτες.

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού προωθώντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στον αστικό ιστό και σε συνεργασία με τον «Ποδηλατικό Σύλλογο 620», προτείνει δύο δράσεις στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν,

– Ημερίδα με τίτλο «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και Ποδήλατο – Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε» το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου & ώρα 19:30 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς

– Λαϊκή ποδηλατοδρομία απόστασης 15 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, τον εσωτερικό γύρω λίμνης και την περιοχή χλόη, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από 11:00 π.μ. – 13:00, ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες που επιθυμούν να συμμετέχουν στηρίζοντας το δικαίωμα χρήσης του μέσου εντός πόλης.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria