Έτοιμα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα σχολεία του Δήμου Καστοριάς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - OlaDeka

Έτοιμα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα σχολεία του Δήμου Καστοριάς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Πανέτοιμες είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καστοριάς για να υποδεχτούν σε λίγες μέρες τους μαθητές.

Αυτό τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς Δημήτρης Στυλιάδης και Κώστας Αντωνιάδης αντίστοιχα.

Επισήμαναν ότι έγιναν κάποιες παρεμβάσεις κατά τα προηγούμενα χρόνια και αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σήμερα ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολεία.

Ενώ, το προσωπικό που θα προσληφθεί το επόμενο διάστημα μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης, θα αξιοποιηθεί ώστε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να πραγματοποιηθούν και άλλες εργασίες σε όποια σχολεία κριθεί απαραίτητο.

Ένα όμως θέμα που απασχολεί τον Δήμο Καστοριάς είναι η θέρμανση των σχολείων καθώς ελλείψει πόρων από την πολιτεία, δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποπληρώσει το περσινό πετρέλαιο θέρμανσης.

 

«Κάναμε κάποια κίνηση για έξτρα χρηματοδότηση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που είχαμε, απευθυνθήκαμε στο υπουργείο,, στείλαμε στοιχεία στο υπουργείο για να δούμε αν θα μπορέσουν να μας χρηματοδοτήσουν με έκτακτη επιχορήγηση αλλά, μας απάντησαν ότι δεν γίνεται αυτό, κινηθείτε με αυτά που έχετε. Επίσης κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου που έγινε στην Κοζάνη είχα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου έθεσα το θέμα. Ακόμη και τώρα, ξεχρεώνουμε τα περσινά πετρέλαια», δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς Δημήτρης Στυλιάδης.

 

«Έχουμε οφειλές στη θέρμανση από τον προηγούμενο χειμώνα και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις εγκαταστάσεις των σχολείων όπως θέλουμε εξαιτίας αυτών των βαρών που έχουμε από πέρσι στη θέρμανση», ανέφερε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς Κώστας Αντωνιάδης.

Οι δυο πρόεδροι επισήμαναν ότι πρώτο μέλημα των Σχολικών Επιτροπών είναι να αποπληρωθούν οι οφειλές.

Ε.Ψ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria