Το νέο σχολείο και οι πυρκαγιές στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου – Οι ανακοινώσεις έκπληξη του πρωθυπουργού στη ΔΕ - OlaDeka

Το νέο σχολείο και οι πυρκαγιές στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου – Οι ανακοινώσεις έκπληξη του πρωθυπουργού στη ΔΕ

Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και ειδικότερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βρέθηκε στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια μικρή εισαγωγή και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Υπ. Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι θα θεσμοθετηθεί 12ετής υποχρεωτική εκπαίδευση η οποία με τις προσχολικές τάξεις (προνήπια, νηπιαγωγείο) θα γίνει 14ετής. Προανήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών με τη μορφή που έχουν σήμερα, επισημαίνοντας πάντως πως θα υπάρξουν κάποια μορφής εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας επικέντρωσε στις αλλαγές στο λύκειο λέγοντας πως όσοι μαθητές πάνε φέτος στην πρώτη λυκείου θα βρεθούν σε μια εντελώς διαφορετική τρίτη λυκείου και μια μερικώς αλλαγμένη δευτέρα λυκείου.

Αργότερα αναμένεται αναλυτική ανακοίνωση από το Υπουργείο ενώ απόψε ο κ. Γαβρόγλου θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης στην οποία θα αναφερθεί εκτενώς στις αλλαγές αυτές.

Στο υπουργικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα και ειδικότερα τις δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και κατάσβεσης. Αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την οριοθέτηση και προστασία των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν σε ολόκληρη τη χώρα την κήρυξή τους ως αναδασωτέων με πρόληψη οποιασδήποτε προσπάθειας αλλαγής χρήσεων, την ταχεία υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων καθώς και τη σχεδιαζόμενη, φυσική ή τεχνητή αναδάσωση αυτών.

Σε ότι αφορά τη ΔΕΘ από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει με σαφήνεια το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την επιτροπεία και να δώσει τις συντεταγμένες ενός προοδευτικού πολιτικού σχεδίου με επίκεντρο την δίκαιη ανάπτυξη.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας επιφυλάσσει και μια σειρά εκπλήξεων για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την παραχώρηση του στρατοπέδου «Κόδρα» στην Καλαμαρία σε δημόσια χρήση και μετατροπή του σε χώρο πρασίνου. Επιπλέον θα εξαγγείλει μια δέσμη μέτρων για τη βελτιώση της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων.

Παράλληλα από αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει κύκλο επισκέψεων σε χώρους παραγωγής (επιχειρήσεις) για την ανάδειξη των κυβερνητικών όπως τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria