Το μεγάλο πάρτι στο ποτάμι - OlaDeka

Το μεγάλο πάρτι στο ποτάμι

Tου Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε την ιστορία του River Party. Προσωπικά πήγα αρχές του ογδόντα για να δω τις Αμερικάνες. Έτσι μου είπε ο φίλος μου.

Βέβαια Αμερικάνες δεν είδα αλλά είδα ένα χώρο δίπλα στο ποτάμι.

Δεν ενθουσιάστηκα αλλά παραξενεύτηκα. ΄Εκτοτε κύλησε πολύ νερό από την χαρακτηριστική γεφυρούλα. Πολλά χρόνια. Πολλές εκπλήξεις. Επιτυχίες και αποτυχίες. Επανειλημμένα έχω γίνει κοινωνός προβληματισμού. Τα δέχομαι και τα ακούω. Δεν δέχομαι όμως την εμπάθεια και την καθολική απαξίωση ενός θεσμού που έγινε πανελληνίως γνωστός. Για δείτε πως βούλιαξε η Αλεξιάδα γιατί ξεκίνησε οργανωμένα αλλά δεν στηρίχθηκε .

Το River party όμως ξεκίνησε ερασιτεχνικά. Το αγάπησαν κάποιοι τόλμησαν έκαναν άλματα και τελικά το έφτασαν εκεί που είναι σήμερα.

Για μένα είναι μια μεγάλη επιτυχία και μακάρι να ήμουν σε αυτούς που το ξεκίνησαν. Οι Νεστορίτες κατά κύριο λόγο αλλά και άλλοι πρέπει να αισθάνονται περήφανοι. Όπως και ο Δήμος Νεστορίου.

¨Όμως από ένα σημείο και πέρα μεγάλωσε τόσο πολύ έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.. Να ακολουθήσει τον δρόμο των μεγάλων φεστιβάλ. Μοιραία θα έχανε κάτι θα κέρδιζε όμως από αλλού. Δυστυχώς υπάρχει συνεχώς μια γκρίνια και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια.

Ακούω: Ο δήμος ξοδεύει πολλά, πολλοί βοηθούν και η εταιρία κερδίζει, μέχρι και να γυρίσει…πίσω εκεί που ξεκίνησε. Δεν έχω ειδικές γνώσεις να επεκταθώ. Γράφω σαν απλός πολίτης. Κάντε ότι θέλετε. Ότι είναι νόμιμο. Στο τέλος όμως να λειτουργήσει.

Να μείνει και επεκταθεί. Αυτό προϋποθέτει διαπραγμάτευση με σοβαρότητα αλλά πάντα στα πλαίσια του εφικτού. Όχι παρελθοντολογία. Όχι στενό ατομικό συμφέρον. Τέλος.

Ζητώ ακόμη μια φορά από τους συμπολίτες μου και όχι μόνο. Βοηθήστε το. Πάτε δεν πάτε πέστε τον καλό λόγο. Στο fb με φωτογραφίες και αναρτήσεις θετικού περιεχομένου. Με θετικά σχόλια. Μην μεγαλοποιούμε ατέλειες και δεν έχουμε ένα καλό λόγο για τίποτα! Έρχεται κόσμος από παντού. Βλέπει την πόλη μας τα βουνά μας. Ένα κακό της επαρχίας είναι η αυταπάτη ότι όλοι γνωρίζουν όλους. Ε δεν είναι έτσι. Δεν ασχολούνται όλοι με την πόλη μας όπως δεν ασχολούμαστε εμείς με το… Καρπενήσι!

Ο νομός μας η πόλη μας αδειάζει. Μαραζώνει. Να μην βοηθάμε κι εμείς άθελά μας ,μη στηρίζοντας μεγάλα γεγονότα. Όποιος από όπου μπορεί και βοηθά τους ξένους που έρχονται βάζει ένα λιθαράκι στον τουρισμό. Κι αυτό είναι υπόθεσή μας. Μην ξεχνάτε. Ο περιφερειάρχης είναι από την Κοζάνη.Do you know Kozani ?DEH?

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria