Σπασμένο Ρόδι - Προβολή της ταινίας Songs of the Underground - OlaDeka

Σπασμένο Ρόδι – Προβολή της ταινίας Songs of the Underground

Το Σπασμένο Ρόδι σε συνεργασία με το ΡάδιοΚαστοριά και τη Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας Songs of the Underground. Εκεί θα βρίσκεται και ο σκηνοθέτης Bασίλης Μουσουλής ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για συζήτηση μετά την προβολή.
Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη.

«Τα Τραγούδια του Underground» είναι μία RE-MIX βερσιόν της ταινίας Τραγούδια της Επανάστασης.

Αποτυπώνει την τρέχουσα στιγμή στην Ελλάδα, και μουσικούς μιας εναλλακτικής καμπής, καθώς παίζουν live, ακόμα και αν μερικοί από αυτούς βρίσκονται στο χώρο εδώ και δεκαετίες.

«Τα Τραγούδια του Underground» είναι το γραφικό πορτραίτο του Ελληνο-Αυστραλού σκηνοθέτη Μπιλ Μουσούλη μερικών από των underground καλλιτεχνών της Ελλάδας και τα αντιστασιακά τραγούδια τους: ο τρουβαδούρος Αντουάν Παρινης, ο θρύλος Δημήτρης Πουλικάκος, ο εικονομάχος Θάνος Κόης, η μπάντα των Εξαρχείων Alpha Bang, η punk μπάντα ΟΥΣΤ!, οι χιπχοπάδες Flowjob, ο κρητικός Γιάγκος Χαιρέτης, οι τραγουδιστές Κατερίνα Κωνσταντίνου, Γιώργος Αβούρης, Σταύρος Ζιώγας, μεταξύ άλλων.

Συνεντεύξεις και live συνυπάρχουν, καθώς ακούμε την ιστορία της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής, από ρεμπέτικα έως ροκ σε punk σε hip hop.

Οι μουσικοί παίζουν με πάθος και μιλούν με πάθος, για τα τραγούδια και τις σκέψεις τους. Ένα μικρό κομμάτι αντίστασης εναντία την εξουσία.

Όλοι μαζί συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια τρομερή παρουσία διαμαρτυρίας στο ελληνικό κοινωνικό και πολιτικό τοπίο.

Περιλαμβάνει υλικό από το εργαστήριο των ηθοποιών στο B-Fest του περασμένου έτους, όπου οι συμμετέχοντες μίλησαν για τα αγαπημένα τους ελληνικά επαναστατικά τραγούδια..

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μουσουλής
Παραγωγή: Βασίλης Μουσουλης, Βίκυ Μουσουλή
Συμπαραγωγή: Δημήτρης Αθανίτης, Τάσος Αβούρης
Κινηματογραφιστές: Βασίλης Μουσουλής, Θοδωρής Καραμανώλης,Τάσος Αβούρης
Βοηθός Παραγωγής: Γιώργος Αβούρης
Φωτογραφία: Βίκυ Μουσουλή

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία επισκεφθείτε το site:

http://www.songsofrevolution.com/gr/about_underground.html

kafeneio-tainia-spasmeno-rodi

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria