Σε μουσείο για τη Formula 1 αντικείμενα του Σουμάχερ - OlaDeka

Σε μουσείο για τη Formula 1 αντικείμενα του Σουμάχερ

Περισσότερα από 20 μονοθέσια, μαζί με έπαθλα και άλλα πολλά προσωπικά αντικείμενα του εξαιρετικού πιλότου, μεταφέρονται σε ένα παλιό αεροδρόμιο το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο αφιερωμένο στη Formula 1. Την ίδια στιγμή, ο μικρός Σουμάχερ -επίσης πιλότος, αλλά στη Formula 3- αγωνίζεται προς τιμήν του

Οι γερανοί λειτουργούν ακατάπαυστα με στόχο να γεμίσουν με «αναμνήσεις δύο δεκαετιών» ένα παλιό αεροδρόμιο (πολιτικό αρχικά και πολεμικό στη συνέχεια, της βρετανικής RAF) στο Μπουτσβέιλερχοφ, βιομηχανικό προάστιο της Κολωνίας. Αναμνήσεις που θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να δει για πρώτη φορά από κοντά ένα πολύ «σημαντικό κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από το τεράστιο εργοτάξιο βρίσκεται το Κέρπεν, η πόλη όπου πριν από 48 χρόνια, τον Ιανουάριο του 1969, γεννήθηκε ο Μίχαελ Σουμάχερ, ο καλύτερος, κατά γενική ομολογία, πιλότος της Formula 1 όλων των εποχών. Σαράντα τέσσερα χρόνια ζωής – κατά τη διάρκεια των οποίων ο Σούμι κέρδισε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα – και τέσσερα χρόνια απόλυτης σιωπής – από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν αυτός ο λάτρης και γητευτής της ταχύτητας έχασε εκτός πίστας τον έλεγχο των σκι του με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Ο Σουμάχερ είναι, πλέον, κλινήρης και τα οχήματά του ακινητοποιημένα. Και για τον λόγο αυτό περισσότερα από 20 μονοθέσια, μεταξύ των οποίων και οκτώ Ferrari, μαζί με τα έπαθλα και τα κράνη και τις πυρίμαχες στολές και άλλα πολλά προσωπικά αντικείμενα του εξαιρετικού πιλότου, μεταφέρονται κάτω από τα υπόστεγα του παλιού αεροδρομίου στο πλαίσιο της κατασκευής και δημιουργίας του Motorworld Cologne, ενός μουσείου αφιερωμένου στη Formula 1.

H ιδιωτική συλλογή του Σουμάχερ θ’ αποτελεί ένα σημαντικό, αν όχι το σημαντικότερο, μέρος της μόνιμης έκθεσης του μουσείου που στήνεται ήδη σε έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι λάτρεις της αυτοκίνησης και οι φανατικοί οπαδοί του Μίχαελ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα οχήματα -με τα οποία ο μικροκαμωμένος Γερμανός έγραψε ιστορία- από τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν. Η δήμαρχος της Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ, χαιρέτισε το όλο πρότζεκτ κατά την επίσημη παρουσίασή του στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Μεταξύ των πολλών αναμνηστικών του Σούμι ξεχωρίζει η Benetton Ford B194-5 με την οποία κέρδισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του το 1994. Τα χρώματά της παραπέμπουν σ’ ένα μακρινό παρελθόν. Την Κυριακή, ωστόσο, ο Μικ, ο 18χρονος γιος τού Μίχαελ, πρόκειται να την οδηγήσει στην πίστα του Spa-Francorchamps, στο Βέλγιο, όπου το 1992 ο πατέρας του κέρδισε το πρώτο Grand Prix της καριέρας του. Πριν από την έναρξη του κυριακάτικου αγώνα ο μικρός Σουμάχερ, επίσης πιλότος στη Formula 3 (προς το παρόν) θα πραγματοποιήσει μερικούς γύρους προς τιμήν του. «Κατά κάποιον τρόπο ο Μικ μοιάζει στον πατέρα του, καθώς έχει ξεκινήσει κι αυτός να συλλέγει κάποια από τα αυτοκίνητα που οδηγεί. Δοκίμασε την Benetton και ο θόρυβος που κάνει είναι εξαιρετικός. Θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι μπορούσε να την οδηγήσει, πως ήταν ασφαλής αλλά και γρήγορη», εξηγεί η εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ Σαμπίνα Κεμ, επιβεβαιώνοντας πως ο Μικ ακολουθεί πιστά τα βήματα του πατέρα του.

Στην ελβετική πίστα θα βρίσκονται επίσης το κράνος του Σούμι και το τρόπαιο που του απονεμήθηκε τότε, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Κολωνία, μαζί με τα καρτ και τα αυτοκίνητα που πιλοτάρισε στην F4 και στην F3, καθώς και τα επτά μονοθέσια πίσω από το τιμόνι των οποίων αναδείχθηκε ισάριθμες φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Στο MotorWorld θα υπάρχουν επίσης καταστήματα, εστιατόρια και ένα ξενοδοχείο, ενώ στους χώρους του θα λαμβάνουν χώρα και πλήθος εκδηλώσεων με θέμα πάντα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στην ταχύτητα όπου τα μονοθέσια του Σουμάχερ θα βρίσκονται σε περίοπτη θέση καθώς αναδεικνύουν πώς εξελίχθηκε και πώς πρόκειται να εξελιχθεί η Formula 1 μέσω της προσωπικής συλλογής ενός οδηγού που, πέρα από τα περισσότερα πρωταθλήματα, έχει επίσης κερδίσει τα περισσότερα Grand Prix (91), τις περισσότερες pole position (68) και τους περισσότερους αγώνες σε μια χρονιά (13), πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τους περισσότερους ταχύτερους γύρους (77) στην ιστορία του αθλήματος.

Το μουσείο «θα είναι ένα “Gran Prix” αναμνήσεων», προσδιόρισε η κυρία Κεμ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria