Κλεισούρα - Ο Σύλλογος Απανταχού Κλεισουριέων θεσσαλονίκης παρουσίασε το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» - OlaDeka

Κλεισούρα – Ο Σύλλογος Απανταχού Κλεισουριέων θεσσαλονίκης παρουσίασε το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω»

VIDEO – Ολόκληρη η παράσταση

Ο Σύλλογος Απανταχού Κλεισουριέων θεσσαλονίκης παρουσίασε την Κυριακή 13 Αυγούστου στην αίθουσα Τσιούλη, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο.

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» είναι η τελευταία εκδοχή της σπουδαίας κωμωδίας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (1974), όπου ο ίδιος ο συγγραφέας επανέφερε το 2010 προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία του 21ου αιώνα.

Επί σκηνής είδαμε την πολιτική σάτιρα που αφορά δύο τίμιες οικογένειες που αγωνίζονται με όπλο την «ανυπακοή» κόντρα σε μια παράλογη κοινωνία.

Στην πόλη του Μιλάνο ξεσπάει ανταρσία. Οι γυναίκες κάνουν πλιάτσικο στα σούπερ-μάρκετ, οι εργάτες διακόπτουν την κυκλοφορία των τρένων, τα παιδιά πετροβολούν τους αστυνομικούς. Το σπίτι του νομοταγή προλετάριου Τζοβάνι και της “επαναστατημένης” Αντωνίας, γίνεται γιάφκα και τόπος συνάντησης μιας αναρχικού μπάτσου, ενός γκαστρωμένου καραμπινιέρου και ενός γέρου φιλοσόφου με άνοια. Και η ζωή όλων, γίνεται πιο όμορφη και συνάμα πιο ρημαγμένη.

Δείτε την παράσταση:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria