«Κλείδωσε» για τις 7 και 8 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα - OlaDeka

«Κλείδωσε» για τις 7 και 8 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα

Το ρητό «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία» επιδιώκει να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση στις αρχές του Σεπτέμβρη, καθώς «κλείδωσε» για τις 7 και 8 Σεπτεμβρίου η επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή προσκείμενη στη γαλλική προεδρία. Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η χρονική συγκυρία της επίσκεψης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς ουσιαστικά συμπίπτει με την εκκίνηση των συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση, αλλά ταυτόχρονα γίνεται λίγες μόλις ημέρες πριν την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Πολιτικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προσδοκά στη στήριξη του Γάλλου προέδρου, τόσο αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους όσο και σε σχέση με τις δεσμεύσεις που καλείται να αναλάβει η Ελλάδα στα πλαίσια της νέας αξιολόγησης. Παράλληλα, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να μπουν θέματα αποκρατικοποιήσεων αλλά και ευρύτερων επενδύσεων από γαλλικές εταιρείες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα της ενέργειας.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος τον Ιούνιο είχε χαιρετίσει την «καλή συμφωνία» που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, είχε δηλώσει όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας ότι «θα αγωνιστεί» για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Συνεργάτες του Γάλλου Προέδρου έχουν δηλώσει ότι αφού επιστρέψει από τις διακοπές του στη νότια Γαλλία σκοπεύει να επισκεφθεί επίσης την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ αμέσως μετά θα υποδεχτεί στο Παρίσι τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria