Καστοριά - Η Μυστηριώδης γουνοποιός που έγινε βασικός μέτοχος του MEGA! - OlaDeka

Καστοριά – Η Μυστηριώδης γουνοποιός που έγινε βασικός μέτοχος του MEGA!

Ποια είναι η Άννα Λεωνίδου του Γιούρι της G & L MINK CORPORATION− ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

H Άννα Λεωνίδου του Γιούρι αποτελεί από χθες επισήμως μια εκ των βασικών μετόχων του Μεγάλου Καναλιού, παίρνοντας θέση ανάμεσα στον όμιλο Βαρδινογιάννη και τον εφοπλιστή Β. Μαρινάκη. Μέσω της κυπριακής εταιρίας Elenovo LTD ελέγχει πλέον απευθείας ποσοστό 19,63%, το οποίο της μεταβιβάσθηκε από την Dimera Media Investments (όμιλος Σαββίδη).

Το πιθανότερο είναι ότι η ίδια είναι επιλογή του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος για τους δικούς του λόγους μεταβίβασε (εικονικά; ) τις μετοχές της Τηλέτυπος.

Η μέχρι σήμερα άγνωστη στο ευρύ κοινό, κ. Λεωνίδου ωστόσο -όπως ανακάλυψε το mononews.gr – είναι επιχειρηματίας και βασική μέτοχος μιας μικρής εταιρίας κατασκευής και εμπορίας γούνας που εδρεύει στην Καστοριά. Πρόκειται για την εταιρία G&L mink corporation, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και ασχολείται με την παραδοσιακή δραστηριότητα εκτροφής ζώων, παραγωγής και εμπορίας γουναρικών. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η G&L Mink ξεκίνησε ως ΕΠΕ με κεφάλαιο μόλις 13.500 ευρώ. Ιδρυτές ήταν τα αδέλφια Γιώργος Γιαννακίδης και Αυταντίλ Γιαννακίδης.

Όμως τα δυο αδέλφια εμφανίζονται να μετέχουν και σε μια άλλη εταιρία την G & L MINK CORPORATION− ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Η κ. Λεωνίδου συμμετέχει από την ίδρυση της εταιρίας στο μετοχικό της κεφάλαιο και ανταποκρίνεται σε όλες τις διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου που έχει πραγματοποιήσει. Αν και δεν ασκεί διοίκηση (σ.σ. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της εταιρίας είναι οι αδελφοί Γιώργος Γιαννακίδης και Αυταντίλ Γιαννακίδης, οι οποίοι είναι επίσης βασικοί μέτοχοι της εταιρίας). Και οι δυο έχουν γεννηθεί στην Γεωργία (χώρα της τέως Σοβιετικής Ένωσης)

Ειδικότερα, κατά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η G & L MINK CORPORATION τον Ιανουάριο του 2015 ποσού 617.715 ευρώ, η κ. Λεωνίδου συμμετείχε ισόποσα με τους άλλους εταίρους ελέγχοντας συνολικά πλέον 753.605 μετοχές ήτοι το 33,3% της επιχείρησης (Σύνολο μετοχών 2.260.815 ονομαστικές μετοχές) με τους δύο άλλους βασικούς μετόχους να ελέγχουν έκαστος αντίστοιχο ποσοστό. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Όμως λίγο νωρίτερα και για την ακρίβεια στις αρχές του 2014 οι 3 εταίροι είχαν προχωρήσει και σε μια άλλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 533.000 ευρώ.

Η εταιρία στην τελευταία οικονομική της χρήση παρουσίασε τζίρο 1,6 εκατ. ευρώ αλλά και ζημιές της τάξης των 250 χιλ. ευρώ περίπου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria