Η Fendi άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο San Francisco - OlaDeka

Η Fendi άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο San Francisco

Η Fendi άνοιξε μια μπουτίκ στην 195 Grant Ave. πρώην χώρου της Prada. Ο διώροφος χώρος φέρει γυναικεία έτοιμα ενδύματα, γούνες, τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ, καθώς και συλλογές μόδας που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld και η Silvia Venturini Fendi

Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει, λένε. Αυτή είναι η περίπτωση της Grant Ave 195, όπου έχουμε αλλαγή φρουράς:Την πόρτα έκλεισε η Prada και την άνοιξε ο Fendi.

Στον χώρο των 500 τετραγωνικών μέτρων, προσθέθηκε μια σκάλα, ένα ασανσέρ και τόνοι μαρμάρου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια όαση δύο επιπέδων που αποπνέει τη σύγχρονη πολυτέλεια, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί τις τσάντες και τις γούνες της 92χρονης ιταλικής μάρκας.

Ενώ η ετικέτα του LMVH Group έχει 40 καταστήματα στις Η.Π.Α., η νέα θέση της πλατείας Union Square σηματοδοτεί το πρώτο στην περιοχή Bay. Σύμφωνα με την Fendi, η εταιρεία αναζητούσε για αρκετό καιρό το τέλειο χώρο στο Σαν Φρανσίσκο. Αποδεικνύει ότι (κατά το ήμισυ), το πρώην κατάστημα Prada είχε τα ζητούμενα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της κεντρικότητας του σημείου μεταξύ Maiden Lane και Post Street.

Με μια πρόσοψη γεμάτη βιτρίνα και παράθυρα, οι περαστικοί αντιμετωπίζονται με καθαρή θέα στις πολύχρωμες προσφορές του Fendi. Εκείνοι που εισέρχονται θα βρουν μια σειρά από κατηγορίες προϊόντων – ανδρικά και γυναικεία έτοιμα ενδύματα, τσάντες, αξεσουάρ, παπούτσια, γούνες και συλλογές (γυναικεία σε σχεδίαση του Karl Lagerfeld, ανδρικά σχεδιασμένα από τη Silvia Venturini Fendi).

fendi-sf5

Αγορές για την υπογραφή Baguette τσάντες και άλλα καλούδια πήραν τη θέση τους στην αγορά στις 15 Ιουλίου, όταν η μπουτίκ άνοιξε.

Με ιταλικές πέτρες τραβερτίνης, μάρμαρο Ναβόνα και Πορτορόρο, το κατάστημα αποτίει φόρο τιμής στο πολυτελές ρωμαϊκό αρχηγείο του, το Palazzo della Civiltà Italiana.  Μια σειρά φωτογραφιών του παλατιού εμφανίζονται στο χαμηλότερο επίπεδο του νέου καταστήματος Fendi.

Περίφημες τσάντες της Fendi, μικρά δερμάτινα είδη, τα γυαλιά ηλίου και τα κασκόλ είναι τα πρώτα προϊόντα που καλοσωρίζουν τους αγοραστές. Τείνουν να ταιριάζουν με έργα τέχνης, οι τσάντες που εμφανίζονται σε χάλκινα ράφια που σκαρφαλώνουνεπάνω σε απαλά χρωματισμένους λευκούς τοίχους. Επίσης, διάσπαρτα είναι τα Pompom Charms της Fendi. Προσθέτουν ένα φανταστικό μάτι και αντικατοπτρίζουν τη δημιουργικότητα για την οποία είναι γνωστή η μάρκα.

fendi-sf1 fendi-sf2 fendi-sf3

fendi

Ενώ το σαλόνι τσάντας μπορεί να κερδίζει την πιο μεγάλη αγάπη των αγοραστών, τα έτοιμα ενδύματα, τα αξεσουάρ και οι συλλογές απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του ακινήτου. Επί του παρόντος εμφανίζονται: Προ – Φθινοπωρινά στυλ, συμπεριλαμβανομένων τεμαχίων από την πιο πρόσφατη επίδειξη. Αρκετοί χώροι καθισμάτων – με πολυθρόνες δεκαετίας του 1920 με καναπέ Jasper Morrison (που παρέχεται από την Cappellini) – δημιουργούν κομψό και οικείο περιβάλλον.

fendi-sf4

Στον κάτω όροφο, το πιο σκούρο, μικρότερο κατώτερο επίπεδο και η αφοσιωμένη περιοχή των ανδρών εκπέμπουν ένα σαγηνευτικό, clubby νυχτερινό άρωμα λόγω του πλούσιου λακαρισμένου φινιρίσματος, των ποπ μπλε χαλιών και της προσκλητικής επίπλωσης στα μέσα του αιώνα. Εδώ και πάλι, τα δερμάτινα είδη, τα έτοιμα ενδύματα και οι συλλογές παρουσιάζονται σχολαστικά. Επίσης σε αυτό το πάτωμα: το εντυπωσιακά swanky VIP δωμάτιο με πρωτότυπα σκίτσα από τον κ. Lagerfeld. (Η σαμπάνια είναι έτοιμη όταν οι πελάτες επισκέπτονται το χώρο.)

fendi-sf

Είτε είστε στο κυνήγι για ένα νέο Fendi οτιδήποτε, είτε απλώς ένας Fun του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής, μια απλή περιήγηση μέσα στη μπουτίκ σίγουρα θα σας αφήσει εμπνευσμένο, και ίσως σας αφήσει και μια λαχτάρα για ένα ταξίδι στη Ρώμη.

Credits –  Gail Goldberg

San Francisco Chronicle

 

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria