Εισαγγελέας εφετών: Στο εδώλιο o Μ. Χριστοφοράκος για δωροδοκία για το σύστημα ασφάλειας C4I - OlaDeka

Εισαγγελέας εφετών: Στο εδώλιο o Μ. Χριστοφοράκος για δωροδοκία για το σύστημα ασφάλειας C4I

Πρόταση για παραπομπή σε δίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας κάνει στο συμβούλιο εφετών ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος, αναφορικά με την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο εισαγγελέας, μετά τη διαφωνία του δικαστικού συμβουλίου στην προηγούμενη πρόταση του, με την οποία ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου για το αδίκημα της δωροδοκίας, διαφοροποίησε την πρότασή του, ζητώντας την παραπομπή του.

Σύμφωνα με την προηγούμενη πρόταση, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens δεν δωροδοκούσε τους υπεύθυνους των κομμάτων για να πάρει το έργο η Siemens, αλλα κατά την κρίση του τα χρήματα ήταν δωρεές.

Σύμφωνα με την νέα πρότασή του ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην μεγαλοστελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν επι μάκρον δημοσίους λειτουργους οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Στην πολυσέλιδη νέα πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός επιμένει ωστόσο ότι ο Μιχαλης Χριστοφορακος και ο Δ. Δενδρινος δεν πρέπει να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης προτείνει να μην δικαστούν οι δυο ανδρες για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου καθ’ωςς και τα στελέχη της Siemens Grant Lawrsnce Clark, και Russell Michael Maghew.

Η απαλλαγή όμως Χριστοφοράκου για το αδίκημα της απάτης (όπως και του Διον. Δενδρινού) 4Iγια το οποίο θεωρεί πως δεν στοιχειοθετείται οδηγεί και στο αίτημά του να καταργηθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Χριστοφοράκου, για αυτό το αδίκημα το 2009. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί για την υπόθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος. Ζητεί όμως ταυτόχρονα να διατηρηθεί η ισχύς νεός εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.

-Ζητεί επισης να μη γινει κατηγορία κατά των Ελευθέριου Λώλου, Γεράσιμου Βασιλάτου, Παναγιώτη Αναστόπουλουυ, Ιωάννη Πετρόπουλου και Παναγιωτη Μέρτη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία και σύσταση εγκληματικής οργάνωση.

-Προτείνει να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στους Γεωργιο Καραμανη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο, Παναγιωτη Μέρτη

Ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για επιμέρους αδικήματα συνολικά 18 ατομα και συγκεκριμένα:

1.Μιχάλης Χριστοφοράκος,

2. Michael Kutshenreufpr ,

3. Reinhard Siekacek,

4.Διονύσης Δενδρινός,

5. Grant Lawrsnce Clark,

6.Russell Michael Maghew,

7.Αλέξανδρος Λέτσας,

8. Γιωργος Καλδής

9. Σάββας Γιαννακάκη,

10. Αθανάσιος Ράμμος,

11. Βασίλειος Τυρογαλάς,

12. Γεωργιος Καραμανης,

13. Εμμανουήλ Βαρδάκης

14. Ελευθέριος Λώλος

15.Γεράσιμος Βασιλάτος

16.Παναγιώτης Αναστόπουλος

17.Ιωάννης Πετρόπουλος

18. Παναγιωτης Μέρτης

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria