Δυστυχώς για τον ΣΚΑΪ δεν είχαμε νεκρούς - OlaDeka

Δυστυχώς για τον ΣΚΑΪ δεν είχαμε νεκρούς

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Τώρα που το μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Αττική χαλάρωσε, επειδή άκουσα και διάβασα εκατοντάδες βλακείες, να καταθέσω τις εμπειρίες μου, όταν σαν Νομαρχιακός Σύμβουλος της περιοχής, έζησα από κοντά τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2007 και 2009 στην Ανατολική Αττική.

1) Ποτέ και κανείς πολιτικός δεν συντόνισε την κατάσβεση καμιάς πυρκαγιάς! Δεν μπορεί κανείς να πει τον αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος τι να κάνει για να σβήσει μια πυρκαγιά!

Το πολύ πολύ οι πολιτικοί να πάρουν κάνα δήμαρχο τηλέφωνο να τους δώσει καμιά φαγάνα προς ενίσχυση της πυροσβεστικής. Μέχρι εκεί! Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο λένε ηλιθιότητες.

2) Ζαλίζαμε με ερωτήσεις τον αρχηγό και τους κατά τόπους διοικητές του πυροσβεστικού σώματος, ξοδεύοντας τον πολύτιμο χρόνο τους, την ώρα που την έδιναν μάχη με το πύρινο μέτωπο, για να βγούμε στα ΜΜΕ να αναμασήσουμε ως «ειδήμονες», αυτά που μας είχαν πει στην ενημέρωση που μας έκαναν!

3) Στην Ανατολική Αττική κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αιτία ότι πολλές από αυτές τις δασικές εκτάσεις είναι ιδιωτικές!

Το πλαίσιο τι είναι δασικό είναι αμφισβητήσιμο, γιατί άλλο πράγμα νομικά είναι το δάσος, άλλο η δασική έκταση κλπ.

Και με δασικούς χάρτες που στηρίζονται σε αεροφωτογραφίες του 1952 και του 1964, οι ιδιώτες έχουν την νομική δυνατότητα να τα αμφισβητήσουν.

Ελπίζω ο νέος νόμος με το τι και ποιο είναι δάσος και δασική έκταση, να μην έχει τα παραθυράκια των προηγούμενων νόμων. Τότε θα λιγοστέψουν και οι φωτιές στην Ανατολική Αττική.

4) Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα, σπιτιών, να ξεφυτρώνουν λίγο μετά από τις πυρκαγιές, στο μέσον του πουθενά, «νομότυπα» στην Ανατολική Αττική.

5) Η υποκρισία κάποιων δεν έχει όριο! Από την μια ψήφιζαν να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των πενταετών πυροσβεστών και σήμερα τους «αποθεώνουν» για την προσπάθεια τους να σβήσουν την φωτιά!

Αν η κυβέρνηση τους άκουγε και δεν είχε ψηφιστεί η ανανέωση τους η φωτιά θα έφτανε στο Σύνταγμα!

6) Τέλος επειδή σήμερα το πρωί έβλεπα τον ΣΚΑΪ. Στην προσπάθεια τους οι συνάδελφοι να τα ρίξουν στην κυβέρνηση (τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα), ανέφεραν ως παράδειγμα σωστής διαχείρισης την Πορτογαλία, τονίζοντας με έμφαση, «να ο πρωθυπουργός τους, πήγε στο μέτωπο της φωτιάς, αυτή είναι σωστή διαχείριση «.

Τους διέφυγε να ενημερώσουν ότι στην σωστή διαχείριση της Πορτογαλίας είχαμε δυστυχώς δεκάδες νεκρούς. Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για τον ΣΚΑΪ δεν είχαμε νεκρούς στην χώρα μας!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria