PRONEWS - Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! - OlaDeka

PRONEWS – Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Δύο χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2015, με ένα βιβλίο του ο πρώην  υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης επιβεβαιώνει την μεγάλη αποκάλυψη του pronews.gr ότι ετοιμαζόταν πραξικόπημα για την ανατροπή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015, κάτι που κλόνισε τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και εν συνεχεία προχώρησε στην συμφωνία με τους δανειστές.

Αυτά αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης στο βιβλίο του “Ενήλικες σε ένα δωμάτιο – Η μάχη μου με το βαθύ ευρωπαϊκό κατεστημένο”

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε την συζήτησή τους την βραδιά του δημοψηφίσματος, όπου αποκαλύφθηκε ότι “κάτι” ετοιμαζόταν κατά της κυβέρνησης.

Ο Α.Τσίπρας παραδέχθηκε κάπως μοιρολατρικά, όπως περιγράφει ο Γ.Βαρουφάκης ότι στόχος των Ευρωπαίων δεν ήταν να κλείσουν συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά να εξοντώσουν την κυβέρνηση και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

“Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα… Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.”

Και ο Γ.Βαρουάκης εν συνεχεία ρίχνει την “βόμβα”:

“Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε. Υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό, ενώ ο Στουρνάρας ήταν σε ετοιμότητα (σ.σ.: Εννοούσε να συμμετάσχει στο πραξικόπημα)”.

Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση της σχετικής αποκάλυψης του pronews.gr στις 19 Ιουνίου 2015 και την αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου την 21η Ιουνίου 2015:

“Στο εσωτερικό, πέραν της «οχύρωσης» της Βουλής, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν διακριτικά έξω από δημόσια κτήρια και υπηρεσίες στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως αναφέρει και σχετικό απόρρητο έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση φρούρησης κτηρίων, όπως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με το ίδιο έγγραφο ζητείται εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας στη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στα γραφεία κομμάτων, στις πρεσβείες, στους τηλεοπτικούς σταθμούς ακόμη και σε κεντρικά ξενοδοχεία.

«Δίχτυ προστασίας» έχει απλωθεί και σε πολιτικούς, τραπεζικά στελέχη, δικαστικούς και επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ήδη «επικαιροποιηθεί» το «σχέδιο Πικραμένου» το οποίο είχε καταρτιστεί το Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση πρόκλησης «κοινωνικής αναστάτωσης», μεταξύ άλλων μέτρων τίθενται σε εφαρμογή καθολικά αστυνομικά μέτρα, ενεργοποιούνται οι εισαγγελικές Αρχές εκτέλεσης ποινών, ενισχύονται οι εξωτερικές φρουρές των φυλακών ενώ περιορίζονται οι κινήσεις των λαθραίως εισελθόντων στη χώρα αλλοδαπών.

Η διαρκής ετοιμότητα που απαιτεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν 20 ημέρες είχε σταλεί άλλη διαταγή για συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η λίστα με τους «κόκκινους» στόχους διευρύνθηκε, καθώς περιλαμβάνει το κτήριο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο κέντρο της Αθήνας και τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα.

Το γεγονός ότι εστάλησαν δύο διαταγές σε διάστημα μόλις 20 ημερών σχετίζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου ακόμα και αν υπάρχουν κύκλοι που θέλουν αποσταθεροποίηση, να μην μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους. Σε ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου έχουν δημοσιευτεί το προηγούμενο διάστημα κείμενα-φωτιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ερμηνεύτηκαν από αρκετούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» στοχευμένων χτυπημάτων κατά κυβερνητικών στόχων.

Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους αστυνομικούς είναι, εκτός από την επιτήρηση, να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα είτε αυτά είναι πεζά είτε σε οχήματα. Οι διοικητές των τοπικών Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των μέτρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες με πολιτικά, που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη δημόσιων κτηρίων, έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» έχουν διατεθεί για την επιτήρηση στόχων (γραφεία κομμάτων, τηλεοπτικοί σταθμοί, υπουργεία).

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην αποτροπή κύματος καταλήψεων δημοσίων κτηρίων αφού προσφιλής τακτική ανατροπής κυβερνήσεων από μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών είναι η λεγόμενη “μη-βίαιη άμυνα”. Αυτή περιλαμβάνει “νέκρωση” των νευρικών αρτηριών μιας κυβέρνησης, όπως το ΥΠΟΙΚ, διαφορετικά κυβερνητικά κτήρια, δημόσιοι οργανισμοί, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή όλες εκείνες οι υπηρεσίες που επιτρέπουν σε ένα κράτος να διοικήσει και κατ’ επέκταση να κυβερνήσει στην επικράτειά του.

Σκοπός φυσικά είναι η πρόκληση κοινωνικών και οικονομικών αναταραχών, προκειμένου να εκτροχιαστεί η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και να “αναγκαστεί” η κυβέρνηση σε κινήσεις “συνεννόησης”, όπως την εννοούν φυσικά οι μνημονιακοί.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα κηρύγματα μίσους του Α.Σαμαρά, ο οποίος καλεί τους οπαδούς του μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ σε συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης σε μια στιγμή που όλο το Κοινοβούλιο θα έπρεπε να είναι ενωμένο μπροστά στη μεγάλη μάχη.

Είναι πολύ εύκολο μέσα από μια τέτοια συγκέντρωση να δημιουργηθούν έκτροπα από άτομα που έχουν παρεισφρήσει με ένα και μοναδικό σκοπό: Την πρόκληση αναταραχών!

Mάλιστα, πριν λίγο καιρό κεντρικό θέμα είχε γίνει η αγγελία που κάποιοι ζητούσαν να έρθουν στην Αθήνα “κουκουβάγιες”, όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ.

Σύμφωνα με έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών, το αποτέλεσμα ήταν ανατριχιαστικό: Πρόκειται για την κωδική ονομασία μιας ομάδας Αμερικανών εκτελεστών, οι οποίοι ανέλαβαν πλήρη δράση στην Ουκρανία.

Σκότωναν εν ψυχρώ, κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Μαϊντάν της Ουκρανίας και στο Κίεβο, το Φεβρουάριο του 2014.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει βάση, καθώς το παραδέχθηκε τον περασμένο Απρίλιο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Πολωνίας, Γιανούς Κόρβιν –Μίκε , στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Paet.

Στις ταραχές στην Ουκρανία σκοτώθηκαν δεκάδες ειρηνικοί διαδηλωτές και αξιωματικοί της αστυνομίας από εκτελεστές ελεύθερους σκοπευτές, ένα γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε πραξικόπημα, σε εμφύλιο και στη δημιουργία μιας αντιρωσικής κυβέρνησης –μαριονέτας.

Η κωδική ονομασία αυτών των εκτελεστών, ελεύθερων σκοπευτών, ήταν….. “ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ”.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει προκαλέσει το μένος Γερμανίας και ΗΠΑ μετά και τη γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία και τους BRICS. Οι Δυτικοί γνωρίζουν ότι μόνο ένας τρόπος έχει απομείνει για να ακυρωθούν τα σχέδια  της κυβέρνησης που τόλμησε να σηκώσει “κεφάλι”: Η ανατροπή της!

Για να επιτευχθεί αυτό, βέβαια, επιστράτευσαν τους μνημονιακούς πρόθυμους, δηλαδή την τρόικα εσωτερικού, αφού χωρίς εσωτερικούς συμπαραστάτες η προσπάθεια θα αποτύχει να εμφανιστεί ως…”λαϊκό δημοκρατικό αίσθημα”…”

Τότε το pronews.gr αποκάλυπτε μάλιστα ότι: Μια πολύ περίεργη χρονικά συνάντηση είχαν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς και ο Κώστας Σημίτης, στο πατρικό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Μουρούζη.

Οι δύο άντρες συνομίλησαν για περίπου μία ώρα. Τι διαμείφθηκε είναι άγνωστο, αλλά ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι κανείς παρών για να τα υποθέσει!

Ακόμα πιο περίεργο είναι το ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο Α.Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον πρώην πρωθυπουργό της ομώνυμης “μαύρης” και πραξικοπηματικής κυβέρνησης – όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας την έχει αποκαλέσει – με τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο”..

Πριν από μερικές ημέρες, δημοσιοποιήθηκε άλλο ένα απόσπασμα από το βιβλίο Βαρουφάκη, στο οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει μια ακόμη σκηνή με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα, Γ.Δραγασάκη, Ε.Τσακαλώτο και .Παππά με στόχο να εξουδετερωθεί ο θεωρούμενος ως “η 5η φάλαγγα των δανειστών” Γ.Στουρνάρας.

“Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας” φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Βαρουφάκη όταν “τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria