1η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς - OlaDeka

1η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Καστοριάς

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Έλαβε τέλος η 1η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας   Καστοριάς λίγο νωρίτερα από ότι είχαμε προγραμματίσει, διότι η αγαπημένη μας πόλη έδειξε τον άτακτο χαρακτήρα της μέσα από τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών. Δεν πειράζει όμως, κανέναν μας πραγματικά δεν τον πείραξε τόσο πολύ αφού το αντιμετωπίσαμε με χιούμορ και αρπάξαμε την ευκαιρία να καθίσουμε όλοι μαζί, καθώς περιμέναμε τη βροχή να σταματήσει, χωρίς τις υποχρεώσεις που έχουμε πίσω από το πάγκο.

Εκτός από το απότομο αυτό τέλος, η Γιορτή είχε μεγάλη επιτυχία. Παραγωγοί, οικοτέχνες, χειροτέχνες από Καστοριά αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδος ήρθαν να στηρίξουν την δράση αυτή και να εκθέσουν την δουλειά τους και τα προϊόντα τους. Οι συμμετέχοντες ήταν από Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κιλκίς, Τρίκαλα, Δράμα, Ιωάννινα, Βόλο, Σέρρες, Αττική, Εύβοια, Γουμένισσα, Πτολεμαΐδα και να μην ξεχάσουμε τις συλλογικότητες όπου εκτός από Καστοριά μας ήρθαν από Πρέσπα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βόλο. Δεν θα μπορούσε όμως η γιορτή να θεωρηθεί επιτυχημένη εάν δεν είχαμε επισκέπτες μικρούς και μεγάλους. Ο κόσμος της Καστοριάς ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτό το κάλεσμα όπου ήρθε, πήρε μέρος στις δράσεις, απόλαυσε τέχνη, γεύτηκε καθαρά, φυσικά προϊόντα, συζήτησε, αντάλλαξε απόψεις και διασκέδασε με όμορφες μουσικές.

Η κοινή άποψη συμμετεχόντων και επισκεπτών-καταναλωτών είναι ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να καθιερωθεί στην πόλη μας όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος έτσι ώστε να υπάρχει μια συνάντηση-ραντεβού παραγωγών, καταναλωτών που έχουν κοινά στοιχεία την αγάπη και το σεβασμό για την φύση και τον άνθρωπο αναδεικνύοντας αυτή την επιλογή- στάση ζωής και βιοπορισμού με απώτερο σκοπό να είναι βιώσιμη και όχι απλά επιβιώσιμη μέσα στην σύγχρονη κοινωνία.

Ομάδα Οικογιορτής Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria