Σπίρτζης από Κοζάνη: «Η Δ. Μακεδονία αξίζει τα έργα υποδομών - Κάποιοι είχαν τα δημόσια έργα ως φέουδο οικονομικών συμφερόντων» - OlaDeka

Σπίρτζης από Κοζάνη: «Η Δ. Μακεδονία αξίζει τα έργα υποδομών – Κάποιοι είχαν τα δημόσια έργα ως φέουδο οικονομικών συμφερόντων»

Tίνα Παπαντωνίου

«Η Δυτική Μακεδονία δεν έχει να ζητήσει τίποτε. Η Δυτική Μακεδονία αξίζει τα έργα υποδομών». Με τη φράση αυτή ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης – που βρίσκεται στην Κοζάνη ως ομιλητής του Αναπτυξιακού Συνέδριου στα Κοίλα – έδωσε, σήμερα Τετάρτη, το «στίγμα» για το πώς θα «αντιμετωπιστεί» πλέον από τα αρμόδια Υπουργεία η περιοχή μας.

Ερωτηθείς σχετικά από τα Μ.Μ.Ε. για τα τοπικά ζητήματα ανάπτυξης και δη συγκοινωνιακών έργων που θα βοηθήσουν στην παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής, ο ίδιος έκανε λόγο για την ανάγκη εγκατάλειψης του διπόλου Αθήνα-Θεσσαλονίκη (ως προς τον σχεδιασμό των υποδομών) ενώ με σαφήνεια αναφερόμενος στις…. συγκοινωνιακές ελλείψεις της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως στο που αυτές οφείλονται, όπως ο αυτοκινητόδρομος Ε65 κ.ά., μίλησε για πολιτικές που είχαν τα δημόσια έργα ως «φέουδο οικονομικών συμφερόντων». Τα έργα όπως είπε χαρακτηριστικά «ανήκουν στον Ελληνικό λαό που τα πληρώνει».

Αναλυτικά, μιλώντας για τον σχεδιασμό των υποδομών ο Υπουργός δήλωσε: «Ο σχεδιασμός των υποδομών είναι ένας σχεδιασμός που πρέπει όχι να λάβει υπόψιν του αλλά να γίνει μαζί με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις μαζί με την κοινωνία της χώρας μας για να μπορέσει να υπηρετήσει κι ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο από αυτό που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να είμαστε χώρα υπηρεσιών, πρέπει να παρέμβουμε κι επομένως πρέπει να εγκαταλείψουμε το συντηρητικό μοντέλο του διπόλου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, πρέπει να εγκαταλείψουμε τον δογματισμό νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών αντιλήψεων που έδιναν πόρους μόνο στις υπηρεσίες και όχι στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις. Αυτός ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει επομένως ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των παραγωγικών δυνάμεων. Η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει δόγματα των παρελθόντων ετών. Η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θράκη είναι το σταυροδρόμι της ενδοχώρας των Βαλκανίων», ανέφερε.

Ερωτηθείς όπως προαναφέραμε για το τι θα πρέπει να αναμένουν οι Δυτικομακεδόνες από τον σχεδιασμό αυτό, ο κ. Σπίρτζης, ξεκαθάρισε:

«Θέλω να πω κάτι και να είμαι ξεκάθαρος: δεν κινούμαστε στη λογική των εξαγγελιών. Η Δυτική Μακεδονία δεν έχει να ζητήσει τίποτε, η Δυτική Μακεδονία αξίζει τα έργα υποδομών. Τα έργα ανήκουν στον Ελληνικό λαό που τα πληρώνει. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα γιατί κάποιοι είχαν τα δημόσια έργα ως φέουδο οικονομικών συμφερόντων. Αυτό το έχουμε ξεπεράσει», σχολίασε.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria