Ποιός είναι ο Δελμούζος; Η Ματούλα Αντωνίου ψάχνει... - OlaDeka

Ποιός είναι ο Δελμούζος; Η Ματούλα Αντωνίου ψάχνει…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ…

Δημοσιεύουμε ανάρτηση που έκανε στο facebook η αντιδήμαρχος Καστοριάς σχετικά με την δημοσίευση μας, που αφορά σε επιστολή αναγνώστη ο οποίος διαμαρτύρεται για την παράνομη αφισοκόλληση στον Δήμο Καστοριάς.

Η κυρία Ματούλα Αντωνίου με αφορμή αυτή την ανάρτηση στο oladeka αλλά και σε άλλα τοπικά sites, έγραψε τα εξής στο facebook:

«Σε απάντηση της επιστολής που κυκλοφορεί εδώ και κάποιες ημέρες ………
Με την επισήμανση προς όλους τους εμπλεκόμενους.
Πρώτα διασφαλίζουμε ότι το πρόσωπο που στέλνει κάποια επιστολή …….είναι υπαρκτό.
Μετά αφού διαβάσουμε αυτά που γράφει( το δήθεν άτομο )
Ελέγχουμε αν ισχύουν αυτά που γράφει
και αναδημοσιεύουμε επιστολές δήθεν αναγνωστών .
( και φυσικά ζητούμε και καμιά δημόσια συγνώμη όταν κάνουμε λάθη»

Εμείς αναρωτιόμαστε εάν αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί την κα Αντιδήμαρχο είναι η εγκυρότητα του ονόματος του δημότη που απέστειλε την επιστολή. Αναρωτιόμαστε εάν αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί την κα Αντωνίου είναι το κατά πόσο το «Ευάγγελος Δελμούζος» είναι υπαρκτό όνομα. Και λέμε όνομα γιατί πιστεύουμε ότι θα ήταν πιο ακριβής η πρόταση, αφού την επιστολή δεν μας την έστειλε φάντασμα αλλά άνθρωπος, άρα ως πρόσωπο είναι αρκούντως…υπαρκτό.

Δηλαδή σημείο εστίασης είναι αν ο δημότης που έστειλε το κείμενο έπραξε κακώς, επειδή στηλίτευσε κάτι που ο ίδιος θεωρεί «κακώς κείμενα»; Αλλά σας το «δίνουμε» και αυτό…Για οποιονδήποτε ακραίο λόγο (δικαίωμα σας) ας θεωρήσουμε ότι ο συγκεκριμένος αναγνώστης – δημότης έπρεπε να παρουσιαστεί επώνυμα με πιστοποιητικά και συστάσεις για να έχει δικαίωμα να σταθεί απέναντι σας και να εκφράσει απόψεις, παράπονα ή οτιδήποτε άλλο. Μαζί σας. Αν όμως καταφέρετε για μια στιγμή να το προσπεράσετε όλο αυτό, δεν θα ήταν λογικό να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα;

Δεν θα έπρεπε να εξετάσετε εσείς ως αντιδήμαρχος του δήμου Καστοριάς και ως μέλος της δημοτικής διοίκησης την ουσία της καταγγελίας – διαμαρτυρίας; Σημασία έχει για σας το αν κάποιος που λέει κάτι χρησιμοποιεί ψευδώνυμο ή αν αυτό που αναφέρει είναι σοβαρό, αν υφίσταται και αν χρήζει ενεργειών αντιμετώπισης;

Για την ταμπακιέρα κα Αντωνίου τσιμουδιά; Ούτε κιχ; Η ταπεινή μας άποψη είναι πως, όποιον αναφέρει οτιδήποτε που έχει να κάνει με νομιμότητα, ορθότητα, λογική, ευταξία και σωστή λειτουργία των θεσμών θα περιμέναμε εμείς να τον ευχαριστείτε και αμέσως μετά να επιδίδεστε σε προσπάθεια διερεύνησης και επίλυσης του όποιου προβλήματος χωρίς να υποδύεστε τον «ιεροεξεταστή» και τον ντέντεκτιβ για την ταυτοποίηση προσώπων και ονομάτων. Και ναι, δεν είστε εσείς αρμόδια με την έννοια της απόλυτης εξειδίκευσης, αλλά τι πιο απλό από το να ανακοινώσετε ότι παρόλο που δεν είστε η υπεύθυνη αντιδήμαρχος για το συγκεκριμένο θέμα, προχωρήσατε σε ενημέρωση του αρμόδιου συναδέλφου σας και το θέμα πήρε το δρόμο του μετά από συνεργασία με αυτόν.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι το θετικό αποτέλεσμα θα είναι πολλαπλό: Ο δημότης θα έχει γίνει αποδέκτης των άμεσων ενεργειών του ευαισθητοποιημένου αντιδημάρχου, ο δήμος θα κερδίσει σε αξιοπιστία και το πρόβλημα θα λυθεί.

Προς τι λοιπόν οι εριστικές ατάκες και η πολιτική με στιλ «δεν αφορά σε εμένα, ρίχνω αλλού το μπαλάκι;»

Αφήστε το δάχτυλο του Δελμούζου. Δείτε λίγο πιο πέρα κα Αντωνίου. Κάτι άλλο σας δείχνει…

Τέλος  σημειώνουμε ότι όλα τα παράνω γράφονται με καλή διάθεση κριτικής και ελπίζουμε να γίνεται κατανοητό το χιούμορ στη φωτογραφία.

Υ/Γ Ρίξτε μια ματιά σε μερικά στοιχεία που συλλέξαμε με μια γρήγορη αναζήτηση στο ιντερνετ πέραν αυτών που αναφέρει ο «Δελμούζος»:

1.Σύμφωνα με το άρθρο 57, παρ.2 του Ν.1416/84, το άρθρο 8, παρ.5 του Ν.2946/01 και το άρθρο 10 του Ν.2946/01, η αφισοκόλληση αποτελεί παράνομη διενέργεια διαφήμισης. Υπάρχει βέβαια και ο γνωστός Νόμος 2147 του οποίου οι διατάξεις αναφέρονται στο ίδιο θέμα και προβλέπουν την επιβολή συγκεκριμένων αυστηρών ποινών στους παραβάτες.

2. Απαγορεύεται γενικά η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφημίσεων ή η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, σε θέση ή κατά τρόπο  που μπορεί να έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού ή να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την κυκλοφορία. (π. 1 αρ. 2 άρθρο 11 Κ.Ο.Κ. Ν. 2696/1999).
Οι κυρώσεις-πρόστιμα που ορίζονται για την παράβαση των παραπάνω ορίζονται με τον Ν. 2696/1999 (παρ. 1, αρ 11), τον Ν. 2946/2001 και την ΥΠ.ΕΣ.Α.&Η.Δ. 27213/27.05.2010.

3.Κατεβάστε και τον ΝΟΜΟΣ 2946

Αν εσείς και οι αρμόδιοι συνεργάτες σας μετά από σοβαρό έλεγχο κρίνετε ότι η κατάσταση που αναφέρει ο «Δελμούζος» και οποιοσδήποτε άλλος δημότης όπως και αν λέγεται, δεν είναι προβληματική απλά ανακοινώστε το για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα που απασχολεί αρκετούς από τους κατοίκους της περιοχής και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί.

matoula

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria