Πετρόπουλος: Δεν θα επιστραφούν εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους - OlaDeka

Πετρόπουλος: Δεν θα επιστραφούν εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα

Στη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να επιστραφούν εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους, προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, «γιατί, όταν βάζουμε το 80% από τους ελεύθερους επαγγελματίες και το 90% των αγροτών στην κατώτατη κατηγορία, δεν βγαίνει το 400.000. Οι μισθωτοί δεν άλλαξαν ασφαλιστική αντιμετώπιση. Η εισφορά καταβάλλεται, όπως καταβαλλόταν επί του μισθού τους» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άρα, όπως εξήγησε, το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο ισχυρίζεται ότι, επειδή ήταν μεγάλη η εισφορά που παρακρατήθηκε, θα δοθεί επιστροφή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Τα νούμερα οδηγούν στη διάψευση αυτού του δημοσιεύματος. Κάθε μέρα αυτό γίνεται και δημιουργούν ένα κλίμα στην κοινωνία που είναι αποτρεπτικό της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι, «αντί να συναινέσουν όλοι στην αλήθεια- όχι στη δική μας προσπάθεια, να λένε τουλάχιστον τα νούμερα, ως έχουν- γίνεται αυτός ο πόλεμος συνεχώς».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» σε σημερινό του δημοσίευμα ανέφερε ότι έρχεται μεγάλη ανατροπή στα ραβασάκια του ΕΦΚΑ για 400.000 επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες στους οποίους θα πρέπει να επιστραφούν ως και 2.765 ευρώ από τα χαράτσια που πλήρωσαν στο επτάμηνο του 2017 γιατί οι πραγματικές τους εισφορές με το εισόδημα του 2016 βγαίνουν μικρότερες.

Τα εισοδήματα που δηλώνουν για το 2016 είναι σημαντικά μειωμένα από το 2015 και αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτουν και οι πραγματικές εισφορές που οφείλουν στον ΕΦΚΑ. Η μείωση των εισοδημάτων του 2016 σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το 35%.

Όσοι δήλωσαν λιγότερα το 2016 θα πρέπει να πάρουν πίσω ένα μέρος των εισφορών τους όχι μόνο με συμψηφισμό, δηλαδή με μικρότερα χαράτσια τους επόμενους μήνες, αλλά και μέσω επιστροφής χρημάτων γιατί πολλοί έχουν ήδη προκαταβάλει ακόμη και τις ετήσιες εισφορές του 2017 αφού αποδεικνύεται ότι πληρώνουν με καπέλο ως και 76% τονίζονταν στο σχετικό δημοσίευμα.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria