ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ - OlaDeka

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Με πολυμελές κλιμάκιο παραγωγικών υπουργών

Κλείδωσε η ημερομηνία επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στην Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του oladeka.com ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κοζάνη προκειμένου να παραστεί στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύει πολυμελές παραγωγικό υπουργικό κλιμάκιο με στελέχη από το Υπουργείο Παιδείας – Έρευνας τεχνολογίας και Καινοτομίας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.α.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Κοίλα θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Δεν αναμένεται -ως είθισται- να ανακοινωθούν θέματα για προγράμματα που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε εξαγγελίες σε θέματα που θα προκύψουν μετά από τον έλεγχο των προτάσεων των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας τα οποία ερευνώνται εξονυχιστικά μέχρι και την τελευταία στιγμή. Με τις συγκεκριμένες εξαγγελίες σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να διαψεύσει τις Κασσάνδρες της οπισθοδρόμησης, με αναπτυξιακό ορίζοντα και πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία.

Ανάμεσα σε άλλα αμένεται να αναφερθεί σε φυσικό αέριο, ειδικό τιμολόγιο και Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. Υπάρχει βέβαια και κάποια πιθανότητα να γίνουν αναφορές σε έργα που ήδη έχουν ξεκινήσει ή ολοκληρωθεί όπως αυτό του φράγματος Νεστορίου που από σήμερα είναι και πάλι σε λειτουργία, τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καστοριάς και τη δημιουργία διαμετακομιστικού κόμβου στο Άργος Ορεστικό, τον κάθετο άξονα Κορομηλιάς – Κρυσταλλοπηγής για τον οποίο είχε κυκλοφορήσει ότι θα εγκαινιάσει ο ίδιος και μάλιστα με ταυτόχρονη παρουσία του αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.Το πρώτο (τα εγκαίνια του κάθετου άξονα Κορομηλιάς – Κρυσταλλοπηγής συζητιέται ακόμη και αυτή την ώρα χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η απόφαση. Το δεύτερο, δηλαδή τα κοινά εγκαίνια με τον αλβανό πρωθυπουργό δεν υπήρξαν ποτέ ούτε ως ιδέα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Το oladeka.com θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria