Απασφάλισε ο Τσίπρας: Ο Σημίτης έβλεπε τις μίζες να περνούν – Δεν είχε ιδέα; - OlaDeka

Απασφάλισε ο Τσίπρας: Ο Σημίτης έβλεπε τις μίζες να περνούν – Δεν είχε ιδέα;

Σφοδρή επίθεση τόσο στον πατριάρχη του εκσυγχρονιστικού κέντρου και πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη όσο και στον κατ’ επιλογήν απόντα Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με έκτακτη παρέμβασή του στην συζήτηση για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου στη Βουλή.

Η «υπόθεση Παπαντωνίου» επιστρέφει εκεί όπου πραγματικά ανήκει, στην ποινική δικαιοσύνη και αυτό που έχει σημασία είναι η ηθική και ποινική καταδίκη ενός συστήματος που έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως τα πραγματικά αίτια της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Την ποινική διάσταση θα εξετάσει η δικαιοσύνη, το πιο σημαντικό η ηθική διάσταση, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε πως «συζητούμε για μια εποχή βαθιάς ηθικής παρακμής και απαξίωσης, αμοραλισμού και κατάρρευσης κάθε αρχής και αξίας. «Ήταν η εποχή που προμήνυε την επερχόμενη κατάρρευση» επισήμανε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε πως κατανοεί την απουσία του κ. Μητσοτάκη, αλλά όχι της κ. Γεννηματά.

«Ο Κώστας Σημίτης έβλεπε να περνούν δίπλα του οι μίζες με τα εκατομμύρια χωρίς να αντιδρά» ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός, τονίζοντας με νόημα: «Ο κ. Σημίτης δεν είχε ιδέα για τις δράσεις του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου, για τις μίζες, τον κ. Τσουκάτο, τα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια;».

«Είναι επιλογή σας θέλετε να ξαναστήσετε ή να θέλετε να φτιάξετε την παράταξη σας στα ιδιά πρόσωπα Αν είναι επιλογή σαν να μην το βάλετε στα πόδια και όχι η κ. Γεννηματά να το βάζει στα ποδιά» ανέφερε απευθυνόμενος προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο πρωθυπουργός. «Η υπόθεση που συζητήσαμε σήμερα πέρα από το κομμάτι εκείνο που αφορά την ποινική διάσταση την οποία θα εξετάσει η δικαιοσύνη, έχει και ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά την πολιτική διάσταση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ήταν εποχή βαθιάς ηθικής απαξίωσης, αμοραλισμού και κατάρρευσης κάθε ηθικής αξίας. Ήταν η εποχή που προμήνυε όλα όσα θα ερχόντουσαν το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός υπενθύμισε την κριτική που ασκούσε από εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τότε κάποιοι με ασήμαντες δυνάμεις στη Βουλή ακούσαμε έντονη κριτική και ως μάντεις κακών έλεγαν ότι όσα εσείς τα θεωρούσατε επιτυχίες είναι οι άνεμοι που σπέρνονται και θα γίνουν θύελλες», είπε και πρόσθεσε: «τότε όποια φωνή έβγαινε κριτικά στην κυρίαρχη άποψη ήταν ιδεοληπτική και περιθωριακή. Βλέπετε η πολιτική ελίτ της περιόδου δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με αυτά, έπρεπε να ντηλάρει και να ξεπλένει μίζες».

Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή. «Εσείς δεν μας είπατε ότι επιστρέψατε; Πού είστε τώρα; Πού είναι τα στελέχη της χρυσής περιόδου. Άκουσα την Γεννηματά να μιλά για στοχοποίηση και σκευωρία ενάντια στον πρωθυπουργό που μας έβαλε στο ευρώ.», είπε και επεσήμανε ότι «είναι επιλογή σας να στήσετε την παράταξή σας στα ίδια πρόσωπα που σας έφεραν εδώ. Όμως τουλάχιστον μην το βάζετε στα πόδια. Να είστε εδώ».

Για την απουσία του Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι είναι «εύλογη και κατανοητή». «Άλλωστε κάθε φορά που συζητάμε στη Βουλή υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς που αποτελούν στην συνείδηση της κοινωνίας μία από τις αιτίες της κρίσης, επιλέγει είτε να απουσιάζει είτε να πετά την μπάλα στην εξέδρα», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως για τη ΝΔ «μόνο ένα πράγμα υπήρξε: το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας για υπόθεση ναρκωτικών και εκείνος τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη. Όλα τα άλλα, ο χορός των μιζών και των σκανδάλων δεν υπήρξε».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή για το Noor1 αποτελεί «αντιπερισπασμό» και ξεκαθάρισε ότι «σ’ αυτό το παιχνίδι των αντιπερισπασμών δεν θα παίξουμε».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Την ηθική μάχη της κάθαρσης, της δικαίωσης, της δικαιοσύνης δεν την τελειώσαμε ακόμα.Τη δίνουμε και θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria