Άννα Λάτσιου - Ενυδρείο Καστοριάς: «Με ανάγκασαν σε παραίτηση» ! - OlaDeka

Άννα Λάτσιου – Ενυδρείο Καστοριάς: «Με ανάγκασαν σε παραίτηση» !

«ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ…ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ…!»

Με ένα μακροσκελές post στο facebook η κ. Άννα Λάτσιου στέλνει τα δικά της ευχετήρια μηνύματα για τα 5 χρόνια λειτουργίας του Ενυδρείου Καστοριάς «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ».

Ευαισθητοποιημένη και πικραμένη ταυτόχρονα σχολιάζει την ιστορία του ενυδρείου και αναφέρει πολλά τα οποία προβληματίζουν, ανοίγοντας ένα κεφάλαιο το οποίο μέχρι σήμερα απολάμβανε μια ιδιαίτερη «ασυλία» ηρεμίας σαν αυτή που περιβάλλει τα φιλοξενούμενα ψάρια του.

Η δημοσίευση της Άννας Λάτσιου:

«Ξεκινώ τις ευχές για αυτά τα ιδιότυπα σημερινά γενέθλια, λέγοντας πως δικοί μου άνθρωποι, με προέτρεψαν να μη γράψω… κι αν παρόλα αυτά επιμείνω, να είμαι πολύ προσεκτική γιατί υπάρχει νομικός σύμβουλος που παρακολουθεί, διαβάζει και αν κάτι δεν είναι της αρεσκείας… αλίμονό μας! Μόνο που το δικό μου προφίλ το παρακολουθούσαν διάφοροι και για πολύ καιρό…! Οπότε…σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ επειδή λέω αλήθειες…!
Ενυδρείο Καστοριάς! Βρίσκομαι μακριά του για όσους ξέρουν αλλά και όσους δεν ξέρουν, από το φθινόπωρο του 2016, όπου καταστάσεις και πρόσωπα με ανάγκασαν σε παραίτηση! 

Παρόλα αυτά, έχω ακόμη νομίζω το δικαίωμα να μιλώ γι’ αυτό και να μου λείπει, κόντρα σε όσους δεν θέλουν να ακούν, αλλά παρόλα αυτά, μιλούν ακόμη…
5 χρόνια Ενυδρείο Καστοριάς. 7,5 χρόνια απόλυτης προσωπικής δημιουργίας για μένα! Όχι δε μπερδεύομαι στα μαθηματικά… Βάζω μέσα και τα 2,5 χρόνια εθελοντικής προσφοράς μου στην προσπάθεια αυτή… Για το ξεκίνημα ενός ονείρου!
7 χρόνια λοιπόν συνεχούς δημιουργίας και οράματος για να αναδειχθεί σε κέντρο διατήρησης και έκθεσης ενδημικών ψαριών του γλυκού νερού από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Να μην μείνει ένας ξερός τουριστικός χώρος όπως πολλοί του είδους του. Όλα αυτά, με την ηθική, τεχνική και υλική υποστήριξη της Ζωολογικής Εταιρίας του Λονδίνου και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων ερευνών. Φορείς που ήρθαν στην Καστοριά επανειλημμένα και δεσμεύτηκαν με όρους καθαρούς και επιστημονικούς με τον Δήμο Καστοριάς, μέσω μνημονίου συνεργασίας, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσης, τεχνογνωσίας και παροχής πραγματικού «κόπου» και με στόχο την καλυτέρευση και ανανέωση των χώρων του ενυδρείου σύμφωνα με όλα όσα επιτάσσουν οι σύγχρονες τάσεις στον επιστημονικό τομέα της ενυδρειολογίας. Για να έχει η Καστοριά ένα σύγχρονο ενυδρείο αντάξιο της και να κινείται όλο και σε πιο ψηλά επίπεδα… Η Συνεργασία δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον…έληξε άδοξα επειδή κάποιοι δεν καταλάβαιναν ή δεν ήθελαν να καταλάβουν τη σημασία της…

Η Άγνοια και ο εγωισμός ανθρώπων και καταστάσεων έκαναν και πάλι στην πόλη το θαύμα τους. Κι εκεί που υπήρχε ελπίδα, εκεί που είχαμε αρχίσει να υπολογιζόμαστε στα «καλά» ενυδρεία στο είδος , δώσαμε μια ως «ωραίοι Καστοριανοί» και διαλύσαμε προσπάθειες, λασπώσαμε και συνεχίζουμε να λασπώνουμε με εντατικούς ρυθμούς και λόγια (προσφιλής συνήθεια κάποιων) υπολήψεις ανθρώπων με το χειρότερο τρόπο και έτσι, γιορτάζουμε σήμερα τα 5 χρόνια του ενυδρείου Καστοριάς. Άραγε να το θυμήθηκε κανείς άλλος σήμερα??? Δεν είδα κάτι…!

enydreio-latsiou-bartholomaios
Τα 5 χρόνια του ενυδρείου των μετακινήσεων για τον εμπλουτισμό της συλλογής του. Άραγε πόσοι να έγιναν φέτος; Να ήρθαν καινούρια ψάρια;
Του ενυδρείου των 50 διαφορετικών ειδών ψαριών. Πόσα να υπάρχουν τώρα;
Του ενυδρείου της διοργάνωσης πάνω από 15 εκδηλώσεων. Πόσες να έγιναν μέσα στους τελευταίους 8 μήνες;

Του ενυδρείου της έρευνας, της καινοτομίας και της συνεργασίας! Γιατί μόνον με την συνεργασία πηγαίνουμε μπροστά! Τι είδους έρευνες να γίνονται τώρα στο ενυδρείο και με την συνεργασία και την καινοτομία ποιών επίσημων φορέων;
Του ενυδρείου των υπευθύνων που έδιναν ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ και σεβασμό στους γνώστες…
Του ενυδρείου με τους άλλοτε πολυάριθμους επισκέπτες που έβλεπαν όλες τις δεξαμενές γεμάτες!
Του ενυδρείου της απλής διεκπεραίωσης για κάποιους λίγους…
Του ενυδρείου της δημιουργίας και του οράματος ευτυχώς για κάποιους άλλους!

Θα ήθελα κάποια στιγμή, να πω πολλά!Πράγματα που δε λέγονται με μια προσωπική ανάρτηση στο facebook. Για όσα όμορφα και δημιουργικά έγιναν κι όσα δεν πρόλαβαν να γίνουν κι έμειναν όνειρο στα μυαλά κάποιων που είχαν πραγματικό όραμα και μεράκι για τον συγκεκριμένο χώρο. Σε αυτών τα μυαλά που η γνώση και η τεχνογνωσία υπάρχει ακόμη και αναρωτιούνται… «λες να μπορέσουμε ποτέ ξανά»;

Χρόνια Πολλά και εις το επανιδείν λοιπόν!

Σημείωση 1: Το κείμενο αυτό, δημοσιεύεται από εμένα ΜΟΝΟΝ στoν προσωπικό λογαριασμό μου στο Facebook και δεν έχω καμία ευθύνη για παραπάνω δημοσιεύσεις του. Έτσι για να μη λέτε ότι τα δίνω στους δημοσιογράφους! Φίλους τους έχω και τους είχα πάντα, αλλά δεν τους υπέδειξα ποτέ πώς να είναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Σημείωση 2: Οι φωτό ανήκουν στο προσωπικό μου αρχείο και περιγράφουν επιλεκτικά στιγμιότυπα απο την αρχή της πορείας του ενυδρείου μέχρι σχετικά, πρόσφατα».

19657174_10212004460240112_2744837993951547781_n

19665298_10212004461160135_4456822820348129110_n

enydreio

enydreio1

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria