Τσακαλώτος: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με ή χωρίς QE - OlaDeka

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με ή χωρίς QE

«Με ή χωρίς πρόσβαση της Ελλάδος στο προγράμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ η χώρα θα εξέλθει στις αγορές», ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην 21η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας.

Ο ίδιος εστίασε στην απόφαση του Eurogroup που αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα πως θα δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να δημιουργήσει ένα αποθεματικό ασφαλείας που θα διευκολύνει την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς στην περίπτωση της Πορτογαλίας αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντικό και διευκολυντικό.

Πάντως ο υπουργός δεν θέλησε να αποκαλύψει το χρόνο επιστροφής στις αγορές και είπε πως αυτό θα το αποφασίσει ο ΟΔΔΗΧ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε από την πλευρά του πως την επόμενη εβδομάδα ο ESM θα ξεκινήσει να πληρώνει μέρος της δόσης των 8,5 δις ευρώ που ενέκρινε το Eurogroup.

Ο ίδιος αναγνώρισε τις δημοσιονομικές και μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδος και σημείωσε πως εαν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα τότε θα καταστεί το επόμενο success story του ESM.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στο πισωγύρισμα του 2015 που κόστισε χρόνο και χρήμα στην ελληνική οικονομία, ωστόσο είπε πως αυτές οι στιγμές έχουν παρέλθει και πως πλέον η χώρα ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Εάν συνεχιστεί η εργασία, αναμένω πλήρως ότι η Ελλάδα θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα επιστρέψει στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος εφέτος ή το επόμενο έτος», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria