Το όργανο των 300 δολαρίων που μιμείται τον ήχο όλων των άλλων - OlaDeka

Το όργανο των 300 δολαρίων που μιμείται τον ήχο όλων των άλλων

Μία βρετανική startup θέλει να ξυπνήσει τον συνθέτη μέσα μας με ένα παράξενο μαύρο πληκτρολόγιο από σιλικόνη, με 12 πλήκτρα, που μας επιτρέπει να μιμηθούμε τον ήχο και το στυλ παιξίματος σχεδόν οποιουδήποτε μουσικού οργάνου.

 To Seaboard Block, που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, είναι το τελευταίο δημιούργημα τηςROLI, της βρετανικής εταιρείας πληκτρολόγια της οποίας χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες μουσικοί και παραγωγοί, ανάμεσά τους ο ράπερ RZA, ο Grimes της ηλεκτρονικής μουσικής και ο κινηματογραφικός συνθέτης Α.Ρ. Ραχμάν.

Η ROLI, προϊόντα της οποίας συναντά κανείς σε καταστήματα της Apple, έχει συγκεντρώσειχρηματοδότηση 43,5 εκατ. δολαρίων από εταιρείες όπως οι Balderton Capital και BGF Venturesτου Λονδίνου, η Horizon Ventures του Χονγκ Κονγκ και η αμερικανική Foundry Group.

Όπως και με τα άλλα όργανα της σειράς Seaboard, τα πλήκτρα από σιλικόνη επιτρέπουν στον χρήστη να παίξει με τον τόνο ή να κάνει βιμπράτο, εφέ που δεν αναπαράγονται εύκολα με παραδοσιακά συνθεσάιζερ. Αλλά στην τιμή των 300 δολαρίων, πρόκειται για ένα άνοιγμα στην ευρύτερη αγορά και όχι μόνο στους επαγγελματίες. Αυτοί χρησιμοποιούν το Seaboard Rise των 25 πλήκτρων που κοστίζει 700 δολάρια ή το Seaboard Grand των 88 πλήκτρων που κοστίζει 8.900.


«Η δημιουργία μουσικής σήμερα μοιάζει στην όψη, τον ήχο και την αίσθηση με αυτό που έκανε κάποτε ο Μπομπ Μουγκ», επισήμανε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στη Στοκχόλμη ο ιδρυτής και CEO της ROLI, Ρόλαντ Λαμπ, αναφερόμενος στον πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής που κατασκεύασε το πρώτο συνθεσάιζερ στη δεκαετία του 1960. Και συμπλήρωσε ότι τα Seaboards της ROLI αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της δημιουργίας ηλεκτρονικής μουσικής.

Πέρυσι η εταιρεία έκανε τα πρώτα της βήματα προς την ευρύτερη αγορά με τη δημιουργία τουLightpad Block των 180 δολαρίων. Πρόκειται για μια τετράγωνη συσκευή με φωτάκια LED, που συνεργάζεται με πρόγραμμα για υπολογιστές και εφαρμογή για smartphones ή tablets. Τα φωτάκια βοηθούν τον χρήστη να οπτικοποιήσει τη μουσική και να μάθει πώς να παίζει ένα κομμάτι ακολουθώντας τα LED που ανάβουν. Όταν η Apple επέλεξε το Lighpad Block για να πουλά στα καταστήματά της, η ROLI ξέφυγε πλέον από τον στενό κύκλο των επαγγελματιών της μουσικής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria