Ταπείνωση Ολυμπιακού, άξιος πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός - OlaDeka

Ταπείνωση Ολυμπιακού, άξιος πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

Οι διαβασμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι «πράσινοι» διέσυραν με 51-66 μέσα στο ΣΕΦ τους εκτός τόπου και χρόνου «ερυθρόλευκους». Διακοπή και εκκένωση λόγω επεισοδίων λίγο πριν το φινάλε

Το σήκωσε μέσα στο ΣΕΦ… Μπορεί να πέρασε πολλά φέτος, μπορεί να έφτασε σε οριακό σημείο μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε, όμως, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο φρέσκος και πιο διαβασμένος στους τελικούς και κατάφερε να πάρει το 35ο πρωτάθλημα στην ιστορία του κάνοντας μπρέικ το βράδυ της Κυριακής (11/6).

Ο Ολυμπιακός για άλλο ένα ματς σε αυτή τη σειρά των αγώνων έβγαλε τα γνωστά προβλήματα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε λύσεις και η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 66-51 ουσιαστικά με κάτω τα χέρια.

Μόνο για ένα δεκάλεπτο ήταν ανταγωνιστικοί οι Πειραιώτες, οι οποίοι από εκεί και πέρα άρχισαν να καταρρέουν. Είχαν τρομερό πρόβλημα στο σκοράρισμα με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να κάνουν ένα ακόμη κακό ματς στους τελικούς, ενώ αυτή τη φορά δεν ήρθε βοήθεια ούτε από τους Γκριν και Μιλουτίνοφ. Αξίζει να σημειωθεί πως για το ψυχολογικό και σωματικό άδειασμα των παικτών έχει σημαντική ευθύνη και ο προπονητής τους όχι μόνο για το πώς τους διαχειρίστηκε αλλά και εν τέλει και για τις επιλογές που έγιναν (όπως το να μην αποκτηθεί τεσσάρι να δίνει ανάσες στον Πρίντεζη).

Ο Σφαιρόπουλος δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει σε κανένα σημείο του ματς και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σε πέμπτο τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, αφού κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 1999 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για μία από τις πιο βαριές ήττες των Πειραιωτών σε τελικούς χωρίς αυτό να αποτελεί καμία μομφή για την πανάξια επικράτηση του «τριφυλλιού».

Παρεμπιπτόντως, οι «πράσινοι» έδωσαν απαντήσεις κάνοντας ένα παιχνίδι τακτικά -σχεδόν- άριστο. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ακούσει πάρα πολλά από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά στα τελευταία δύο ματς κέρδισε κατά κράτος τη μάχη στους πάγκους. Πολύτιμος ξανά ο Καλάθης, στον οποίο επίσης ασκήθηκε έντονη κριτική, όπως και ο Μπουρούσης, ενώ καλά πήγαν και οι Ρίβερς και Σίνγκλετον.

Ανορθόδοξα ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σούταρε το ένα τρίποντο μετά το άλλο στις πρώτες του επιθέσεις. Έβαλε μόνο ένα με τον Παππά και ήταν πολύ λογικό να βρεθεί γρήγορα πίσω στο σκορ. Δύο τρίποντα ο Μάντζαρης, ένα ο Παπανικολάου και η διαφορά πήγε γρήγορα στο +8 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν αρκετά εύστοχος σε αυτό το σημείο. Η είσοδος του Μπουρούση, όμως, άλλαξε τα δεδομένα. Οι «πράσινοι» άρχισαν να παίζουν με υπομονή, η μπάλα πήγαινε στον ψηλό και το αποτέλεσμα ήταν να έρθει η ισοφάριση και τελικά το δεκάλεπτο να κλείσει με +3 για τον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν απ’ όπου είχαν μείνει, βρήκαν ρυθμό, άρχισε να φορτσάρει και ο Καλάθης και έτσι προσπέρασαν. Στη συνέχεια μίλησε η πολύ καλή άμυνά τους, η οποία τους βοήθησε να χτίσουν μία διαφορά. Με τρίποντο του Φώτση ο Παναθηναϊκός πήγε στο +7, ενώ με τρίποντο του Ρίβερς στη συνέχεια πήγε στο +11. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τρόπο να σκοράρει και το μόνο που κατάφερε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ήταν να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο. Είναι χαρακτηριστικό πως Σπανούλης, Γκριν και Πρίντεζης είχαν ο καθένας από ένα εύστοχο σουτ εντός πεδιάς και πως οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεύτερο δεκάλεπτο με μόλις 10 πόντους και καμία ασίστ.

Δεν έβγαλε καμία αντίδραση ούτε μετά το ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε σχεδόν επτά λεπτά για να σκοράρει στο τρίτο δεκάλεπτο! Ο Σφαιρόπουλος δεν μπορούσε να βρει λύση, οι παίκτες του ήταν άστοχοι και έκαναν γενικά κάκιστες επιλογές και έτσι η διαφορά ανέβαινε συνεχώς. Έφτασε, μάλιστα, μέχρι και τους 21 με βολή του Μπουρούση. Μιλουτίνοφ και Αγραβάνης πάλεψαν κάπου εκεί, αλλά η διαφορά έμεινε στους 20.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός με δύο τρίποντα του Αγραβάνη μείωσε στους 14 και έφτασε και στους 11 με τρίποντο του Σπανούλη. Εκεί, όμως, απάντησε ο Ρίβερς και αυτό το καλάθι ήταν μαχαιριά για τους γηπεδούχους. Ουσιαστικά εκεί τελείωσαν όλα και η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει και πάλι με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να περάσει στην εξέδρα. Οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι βλέποντας ότι το ματς έχει χαθεί άρχισαν να πετούν στον αγωνιστικό χώρο ό,τι έβρισκαν με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς στο 1’56” με το σκορ στο 49-66. Χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά προκειμένου να εκκενωθεί το γήπεδο και να τελειώσει το ματς. Στα σχεδόν δύο λεπτά που παίχτηκαν οι παίκτες δεν είχαν καμία διάθεση και το μόνο που έγινε ήταν ο Πρίντεζης να βάλει ένα καλάθι και να διαμορφώσει το 51-66.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (1), Γκριν 4, Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Αγραβάνης 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2, Τζέιμς 11 (1), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria