Σεμινάριο για την πιστοποίηση βιομάζας στην Καστοριά - OlaDeka

Σεμινάριο για την πιστοποίηση βιομάζας στην Καστοριά

Αφορά την ανάπτυξη βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων βιομάζας σε 6 επιλεγμένες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Μακεδονία

Ευρωπαϊκές Καλές Πρακτικές για Τηλεθερμάνσεις από Βιομάζα -Ανοιχτή συζήτηση για Τηλεθερμάνσεις στο Δήμο Γρεβενών – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την πιστοποίηση βιομάζας στην Καστοριά

Στα Γρεβενά

Ανοιχτή συζήτηση με ξένους εμπειρογνώμονες σε θέματα τηλεθέρμανσης από βιομάζα διοργανώνει το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στις επτά το απόγευμα (19:00).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδείγματα και καλές πρακτικές από τηλεθερμάνσεις βιομάζας από την Σουηδία και την Ολλανδία, ενώ επίσης θα παρουσιαστούν και οι καλές πρακτικές τις οποίες επισκέφτηκε, πρόσφατα, η Ελληνική αποστολή στην Αυστρία. Τέλος θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα αποτελέσματα της μελέτης για τη διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης τηλεθέρμανσης με βιομάζα στην πόλη των Γρεβενών που πραγματοποίησε το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, ώστε μαζί με τα προηγούμενα να αποτελέσουν τη βάση για μια διαλογική ανοιχτή συζήτηση με τους ξένους ειδικούς, όλους τους εμπλεκόμενους και τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου SecureChain το οποίο υλοποιεί για την περιοχή το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ. Το έργο SecureChain χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon2020 της ΕΕ και αφορά την ανάπτυξη βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων βιομάζας σε 6 επιλεγμένες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Μακεδονία. Στόχος του έργου είναι η εξασφάλιση της χρήσης της βιομάζας με έναν ενεργειακά αποδοτικό τρόπο, κάτι που θα επιτρέψει στη βιοενέργεια να συμβάλει σημαντικά στην προστασία έναντι της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στην ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο της οικονομίας και της απασχόλησης.

Στην Καστοριά

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την πιστοποίηση βιομάζας στην Καστοριά

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την πιστοποίηση βιομάζας και βιομαζικών καυσίμων πραγματοποιείται από το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και το Επιμελητήριο Καστοριάς την Πέμπτη στις 29 Ιουνίου 2017 στην Καστοριά, Ξενοδοχείο Λιμναίον, 09:00 – 14:30.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την Γερμανική εταιρεία DIN CERTCO (εταιρεία πιστοποίησης του Γερμανικού Ινστιτούτου Τυποποίησης, DIN και TÜV Rheinland η οποία λειτουργεί, εφαρμόζει και πιστοποιεί διάφορα συστήματα στον τομέα του περιβάλλοντος) και τον Ισπανικό οργανισμό CTFC (Ερευνητικό Κέντρο για τον δασικό τομέα, την αγροτική ανάπτυξη και την αειφόρο διαχείριση των βιότοπων).

Την εκδήλωση θα συντονίσει το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία DIN CERTCO.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Το σεμινάριο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του έργου SecureChain το οποίο συντονίζει για τη Δυτική Μακεδονία το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ. Το έργο SecureChain χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon2020 της ΕΕ και αφορά την ανάπτυξη βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων βιομάζας σε 6 επιλεγμένες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Δυτική Μακεδονία.

Το SECURECHAIN χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επιχορήγησης Νο. 646457 για το χρονικό διάστημα από 04/01/2015 έως 31/03/2018.

Περισσότερες πληροφορίες:

Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Ιωάννης Φάλλας

Διευθυντής

Νικόλαος Ντάβος

Διαχειριστής

[email protected]

[email protected]

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

24610 – 53560, 562

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria