Ποινική δίωξη για ξέπλυμα στον Παπαντωνίου – Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα! - OlaDeka

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα στον Παπαντωνίου – Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροροφίες, στο ζευγάρι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πλέον, οι δικαστική έρευνα προχωρά στην ανάκριση, μετά τον εντοπισμό τραπεζικού λογαριασμού του Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα Μπόργιανς και περιέχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό…

Είναι ο ένας από τους τρεις λογαριασμούς, για τους οποίους έχουν ζητηθεί και αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές. Το ζεύγος Παπαντωνίου κρίθηκε -κατά τις ίδιες πηγές- ύποπτο φυγής και έτσι απογορεύθηκε η έξοδός τους από τη χώρα.

Η ποινική δίωξη έρχεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείτο για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς της ακίνητης περιουσίας του πρώην υπουργού.

Ζήτημα της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί εάν η ακίνητη περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου, που αποτελείται στην Ελλάδα από δύο ακίνητα στην Κηφισιά και στο κέντρο της Αθήνας, προήλθε από μαύρο πολιτικό χρήμα ή από πόρους του πρώην υπουργού και οικογένειάς του.

Εντοπίστηκαν 46 τραπεζικοί λογαριασμοί και τρύπα… 1,9 εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ επί διακυβέρνησης Σημίτη διέθετε σαράντα έξι τραπεζικούς λογαριασμούς σε 46 διαφορετικά υποκαταστήματα τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από τον έλεγχο που διενήργησε ο ΣΔΟΕ και οι ορκωτοί ελεγκτές της επιτροπής πόθεν έσχες.

Η προκαταρκτική επιτροπή αποφάσισε ακόμα τα κόμματα να συντάξουν τα πορίσματά τους εντός 15 ημερών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μελών της Προανακριτικής ο κ. Παπαντωνίου δεν έχει κατορθώσει ακόμη να δικαιολογήσει ένα τεράστια ποσό των περιουσιακών στοιχείων, τόσο δικών του όσο και της συζύγου του, το οποίο προσεγγίζει το 1,9 εκ. ευρώ.

Ενδεχόμενη πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής

Στη σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση έπεσε, εντωμεταξύ, στο τραπέζι πρόταση να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά η οποία θα πιάσει από την αρχή το νήμα του σκανδάλου.

Θετικοί απέναντι στην πρόταση εμφανίζονται βουλευτές από διάφορες πτέρυγες της Βουλής. Πάντως ενδεχόμενη απόφαση για τη συγκρότηση ή όχι της Εξεταστικής μπορεί να ληφθεί μόνον από την Ολομέλεια της Βουλής και όχι από τον Προανακριτική.

Εντωμεταξύ έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος έδωσε ήδη εντολή για τη σύνταξη του προσχεδίου του πορίσματος της Προανακριτικής που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια.

Κεντρικό ζήτημα παραμένει το θέμα της αρμοδιότητας ή όχι της Προανακριτικής για τις κατηγορίες που αποδίδονται στον κ. Παπαντωνίου.

Η Προανακριτική αναμένεται, πάντως, να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα το έργο της δηλαδή πριν από την 28η Ιουνίου, βάσει της σχετικής προθεσμίας που της έχει δοθεί από την Ολομέλεια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria